ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/26/2022 01:06:08 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi, finalista als Premis Europeus del Sector Públic
L'Ajuntament hi ha presentat iniciatives innovadores en l'àmbit de la governança

06/17/2011

L'Ajuntament de Sant Boi és un dels finalistes dels European Public Sector Award. Aquests guardons convocats de forma bianual per l'Institut Europeu d'Administració Pública reconeixen polítiques innovadores de les administracions públiques que permeten millorar la qualitat dels serveis prestats a la ciutadania en l'actual context de crisi econòmica. Els noms dels projectes guanyadors es donaran a conèixer a principis de setembre.

274 projectes

274 projectes de diferents països europeus s'han presentat a la convocatòria. L'organització n'ha seleccionat 21 com a finalistes, 7 en cadascuna de les 3 categories convocades. Sant Boi concursa en la categoria "L'obertura del sector públic mitjançant la Governança col·laborativa".

Governança

La Governança és una línia de treball que l'Ajuntament de Sant Boi impulsa de forma decidida des de l'any 2007 i que es caracteritza per l'impuls de la participació ciutadana, la transparència i la planificació, seguiment i avaluació de les polítiques públiques.

3 experiències innovadores

La proposta de Sant Boi escollida com a finalista ressalta tres espais i òrgans de participació: la Junta Local Participativa de Seguretat, el Consell de Ciutat i el Pacte Local per a la Inclusió). Totes tres són experìències innovadores dissenyades per treballar en xarxa, apropar l'administració a la ciutadania i millorar l'eficàcia de la gestió.

1) Seguretat participativa

La Junta Local Participativa de Seguretat és una experiència pionera que obre a la participació de diferents sectors ciutadans, un cop l'any, les reunions periòdiques de coordinació dels cossos locals de seguretat (comerciants, escoles, associacions de veïns, etc).

2) Consell de ciutat

Aquest organisme ciutadà de caràcter consultiu s'ha reformulat amb un nou reglament que amplia el ventall de sectors representats i reforça la tasca d'assessorament al govern municipal en la reflexió estratègica sobre els grans temes del municipi.

3) Pacte Local per la Inclusió

95 agents socials i econòmics van suscriure aquest compromís col·lectiu impulsat per l'Ajuntament amb l'objectiu de prevenir i desactivar els factors que generen exclusió social a Sant Boi, la primera localitat catalana que ha formalitzat un pacte ciutadà d'aquestes característiques.

Observatori de Ciutat

Un altre projecte innovador, el portal Observatori de Ciutat, relaciona els tres elements anteriors subministrant dades i informacions exhaustives i transparents per enriquir el debat i els fruits de la participació ciutadana en la presa de decisions.

Ciutat de Ciència i Innovació

Sant Boi va rebre el mes de desembre el segell "Ciutat de Ciència i Innovació". Amb aquest distintiu, el Ministeri de Ciència i Educació reconeix el compromís de 30 poblacions espanyoles en matèria d'I+D+i (investigació, desenvolupament i innovació). La Governança és un dels àmbits en què l'Ajuntament de Sant Boi ha fet fructificar polítiques innovadores.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades