ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/26/2022 01:28:41 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Empreses contra l'abandonament escolar a l'ESO
15 empreses de la ciutat han col·laborat en un innovador projecte

07/13/2011

21 alumnes de 2n, 3r i 4t d'ESO dels cinc instituts públics de Sant Boi han participat aquest curs en el Projecte de Diversificació Curricular de Sant Boi. 15 empreses de la ciutat han col·laborat en aquesta innovadora experiència contra l'abandonament escolar. Aquest dimecres, 13 de juliol, n'ha tingut lloc l'acte de cloenda.

Reduir l'abandonament escolar

L'Ajuntament i la Generalitat impulsen conjuntament el projecte juntament amb els centres educatius, amb l'objectiu de reduir l'absentisme i l'abandonament escolar. La iniciativa s'adreça a alumnes amb risc de fracàs escolar

Formar-se en un entorn laboral

La fórmula escollida ha consistit a traslladar part del currículum d'aquest alumnat a un entorn de treball real, on han fet pràctiques en el marc d'un projecte personalitzat.

Resultats satisfactoris

Els resultats han estat força satisfactoris. El 61% dels alumnes que hi ha participat (13 de 21) no han abandonat els estudis i seguiran en el sistema educatiu el curs vinent. D'acord amb l'experiència dels centres, aquest percentatge és considerablement més alt que l'expectativa habitual.

Aspectes positius

Les principals millores detectades gràcies al Projecte de Diversificació Curricular han estat la reducció de l'absentisme i la millora de l'autostima del grup d'alumnes, de l'assistència a classe, de la convivència amb els companys i de l'actitud davant la feina. La majoria estan ara més motivats, confien més en les seves possibilitats i són més conscients de la importància de la formació.

Acte de cloenda

L'acte de cloenda, celebrat aquest dimecres, 13 de juliol, a Cal Ninyo, ha comptat amb la presència de l'alcalde, Jaume Bosch, i la inspectora del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya Montserrat Domingo.

Etiqueta "Empresa Educadora"

Com a reconeixement institucional, les empreses participants en el projecte han rebut un diploma i una etiqueta que les acredita com a "Empresa Educadora".

15 empreses participants

Les empreses (13 privades i 2 públiques) són: Hotel Frontair Congress, Gerontocat, Avant Grup, Hotel NH, Lampisteria A. Mora, Bar Granja Fortuny, El Menú del Petit, Endavant Moda, 1080, Talleres Llobregat, Félix Jara, SL, Serinkjet, Garcia Peluestètic, Biblioteca Maria Aurèlia Capmany i CORESSA.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades