ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/26/2022 01:14:17 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Exposicions sobre la Diada i sobre Rafael Casanova al Museu de Sant Boi
Can Barraquer, la casa on va viure Rafael Casanova, és des d'aquesta primavera la seu del museu de la ciutat

09/08/2011

En caure la ciutat de Barcelona, l'11 de setembre de 1714, el conseller en cap Rafael Casanova va ser ferit i, per restablir-se, es va traslladar a Can Barraquer, la casa pairal de la seva dona a Sant Boi. Després de retirar-se de la feina d'advocat, hi va tornar a viure sis anys, fins que va morir el 1743. Can Barraquer és des d'aquest març la seu del Museu de Sant Boi. Per primer cop l'històric i simbòlic edifici serà protagonista de la diada de Sant Boi.

El matí d'aquest Onze de Setembre, el Museu de Sant Boi (carrer del Pont, 7) celebrarà una jornada de portes obertes (des de les 11.30 fins a les 14 hores). S'hi podran veure dues exposicions vinculades amb aquesta data crucial de la història de Catalunya: l'exposició temporal "Diades. L'Onze de Setembre a Sant Boi de Llobregat" i l'exposició permanent "Rafael Casanova i el seu temps".

"Diades. L'Onze de Setembre a Sant Boi de Llobregat"

Aquesta exposició temporal obre les portes justament el dia 11 de setembre per commemorar el 35è aniversari de la multitudinària manifestació de l'any 1976 a la plaça de Catalunya de Sant Boi, la primera després de la mort del dictador en defensa dels drets nacionals de Catalunya i sota el lema "Llibertat, Amnistia i Estatut d'Autonomia". La mostra, que es podrà visitar fins al mes de març de 2012, és una memòria gràfica de la recuperació de la Diada i l'evolució de les celebracions a Sant Boi, amb referències a altres fets significatius succeïts en la mateixa data (Xile, 1973; EEUU, 2001).

"Rafael Casanova i el seu temps"

L'exposició sobre la diada està al costat de "Rafael Casanova i el seu temp", una de les dues exposicions permanents del Museu de Sant Boi, que repassa la biografia del conseller en cap, el context històric i l'evolució de la recuperació de la seva figura com a símbol de les llibertats nacionals de Catalunya. La visita permetrà que els dos productes es reforcin mútuament i s'interpretin en continuïtat. També s'aprofitarà per mostrar els cartells més representatius de la diada editats per l'Ajuntament de Sant Boi.

Cronologia històrica de la diada de Sant Boi


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades