ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/26/2022 02:02:04 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Marxa per l'envelliment actiu
Tindrà lloc el 19 d'octubre juntament amb la Diada Esportiva-recreativa

10/17/2011

Sant Boi commemora el Dia Internacional de la Gent Gran afegint-se a la passejada popular que convoca el Consell Comarcal del Baix Llobregat. En aquesta edició, la Marxa per l'envelliment actiu i la Diada esportiva-recreativa tindran lloc el 19 d'octubre. La marxa sortirà a les 9.30 hores de la plaça de l'Ajuntament i acabarà a l'Estadi Municipal de Futbol Joan Baptista Milà, on tindrà lloc la diada esportiva-recreativa. El lema d'enguany és "per un envelliment actiu, digne i solidari", segons es destaca en el manifest conjunt .

El concepte "envelliment actiu" va ser adoptat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) al final de la dècada dels 90 per definir les oportunitats de gaudir de benestar físic, social i emocional durant tota la vida, també durant la vellesa. El terme "actiu" no només té en compte l'activitat física, sinó també la participació social i cultural.

Polítiques adreçades a la gent gran

L'Ajuntament de Sant Boi promociona l'envelliment actiu per mitjà de polítiques públiques adreçades a les persones majors de 60 anys: la millora de l'accessibilitat i la mobilitat, l'habitatge, l'esport, la cultura i el lleure, així com l'impuls per a una ciutadania activa mitjançant l'enfortiment de l'associacionisme, el voluntariat, la comunicació i participació i l'atenció a les persones i famílies.

Amb iniciatives com la Marxa de la Gent Gran es vol posar de manifest la necessitat que la nostra sigui una societat per a totes les edats, fent èmfasi en l'envelliment com a realitat que afecta tothom i que, per això, requereix del diàleg amb la població en general i de la solidaritat intergeneracional.

Els principals recursos

El Catàleg de recursos municipals per a la gent gran recull l'oferta de serveis dirigits als santboians i les santboianes de més de 60 anys per fomentar l'envelliment actiu.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades