ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/26/2022 01:40:56 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Les Cases d'Oficis finalitzen la formació de 100 joves en situació d'atur
CORESSA farà ara el seguiment per posar-los en contacte amb el món laboral

10/11/2011

El matí d'aquest dimarts, 11 d'octubre, ha tingut lloc a Can Massallera l'acte de cloenda del programa Noves Cases d'Oficis 2010-2011. 100 joves de la ciutat que estaven a l'atur han participat durant un any en aquest programa, distribuïts en 3 cases d'oficis: Atenció sociosanitària a la dependència, Sostenibilitat d'edificis i espais públics i Viver ambiental.

Un programa ocupacional

Les noves cases per a nous oficis són programes públics d'ocupació i formació ocupacional adreçats a joves d'entre 16 i 24 anys en situació d'atur. Tenen una durada d'un any i s'estructuren en dues fases semestrals. Els joves participants aprenen un ofici i adquireixen les competències professionals necessàries per accedir al món laboral.

Formació i pràctiques

La primera fase es basa en una formació becada (alfabetització, català, informàtica, prevenció de riscos laborals, matemàtiques i llengua bàsiques...) i la segona consisteix bàsicament en la realització de pràctiques reals d'un ofici mitjançant un contracte de formació retribuït (75% del SMI).

Tornar a estudiar o començar a treballar

129 joves van iniciar el programa i 100 d'ells (més del 75%) han completat les dues fases. 27 alumnes han optat per tornar a partir d'ara al sistema educatiu reglat i la resta intentaran accedir a un lloc de treball. CORESSA contactarà amb empreses i organismes per facilitar la inserció dels que han escollit aquest via.

Projecte IMPULS

CORESSA ha gestionat les 3 cases d'oficis amb l'ajuda d'una subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya i en el marc del projecte IMPULS de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu. El finançament global del programa ha ascendit a 1,14 milions d'euros.

Acte de cloenda

L'acte de cloenda ha comptat amb la presència de l'alcalde, Jaume Bosch, la tinenta d'Alcaldia de Benestar i Ciutadania, Lluïsa Moret, i el director de l'Oficina de Treball de la Generalitat de Sant Boi, Jaume Puig. Els alumnes han rebut un certificat.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades