ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/26/2022 12:28:02 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'economia i l'ocupació són les principals prioritats de la ciutadania
El Pla de govern 2012-2015 ha rebut més de 3.000 aportacions

11/17/2011

El procés de participació ciutadana del Pla de govern 2012-2015 ha finalitzat. El Pla ha rebut 3.021 propostes, sugeriments i aportacions de la ciutadania, que ajudaran a reorientar alguns objectius del govern local i es concretaran en els plans anuals d'actuació de l'Ajuntament. El primer pla anual del mandat s'aprovarà durant les pròximes setmanes.

3.021 aportacions

Les aportacions s'han fet per tres vies: emplenant les butlletes de participació facilitades per l'Ajuntament (disponibles en paper o per Internet), responent a una enquesta telefònica o assistint a una jornada participativa (adreçada a entitats, empreses i comerços locals). 563 persones han omplert les butlletes (1.227 aportacions), 819 persones han respost a l'enquesta (1.632 aportacions) i 91 persones van prendre part en la jornada participativa (162 aportacions).

Butlletes: les prioritats de la ciutadania

Amb les butlletes, l'Ajuntament presentava els seus 10 grans compromisos per al mandat 2012-2015 i proposava als ciutadans que n'escollissin els 3 més importants. Els més prioritzats per la ciutadania han estat

1) (55,7%) Promoure la innovació empresarial i comercial per millorar l'economia i generar ocupació

2) (37,5%) Contribuir al creixement de les persones al llarg de la seva vida i vetllar per la milllora de l'oferta educativa

3) (34,5%) Treballar per la qualitat de la ciutat, fent-la sostenible i accessible, i potenciar el transport públic

Butlletes: els àmbits amb més aportacions

Els àmbits objecte de més aportacions ciutadanes han estat, per aquest ordre:

1) Mobilitat (aparcament, circulació i seguretat viària, transport públic a l'interior del municipi...)

2) Civisme (excrements de gossos a la via pública, compliment de les ordenances municipals, molèsties per sorolls)

3) Espai públic i qualitat urbana (incement de l'oferta d'àrees de lleure, zones verdes i parcs públics, millora del manteniment dels espais actuals, supressió de barreres arquitectòniques...).

Enquesta

L'enquesta proporciona conclusions similars a les que es deriven de les butlletes de participació. Els àmbits amb més aportacions de la ciutadania han estat, en aquest cas, la millora de les infraestructures, l'ocupació i la mobilitat.

Jornada participativa

La jornada adreçada a associacions, empreses i comerciants de Sant Boi es va celebrar el 22 d'octubre al Parc Sanitari Sant Joan de Déu. Els participants van defensar que cal potenciar l'emprenedoria i la formació, el respecte a la diversitat i la corresponsabilitat i el treball en xarxa de l'Ajuntament amb els agents socials i econòmics del municipi.

Pla d'actuació municipal 2012

Totes les aportacions fetes durant el procés de participació donaran a les polítiques municipals dels pròxims 4 anys un enfocament més ampli i més pròxim a les necessitats, demandes, interessos i preocupacions reals de la ciutadania. L'Equip de govern ha començat a treballar per donar-hi resposta en el Pla d'actuació municipal 2012, que es preveu aprovar juntament amb el Pressupost Municipal.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades