ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/26/2022 02:07:57 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Anell Verd, una aposta per la natura
Vianants i ciclistes ja poden transitar pel nou camí natural

12/14/2011

L'Anell Verd de Sant Boi ja és transitable per a vianants i ciclistes. Aquest recorregut natural de 18 km de longitud, únic a l'àrea metropolitana de Barcelona, connecta els espais fluvial, forestal, agrícola i urbà del municipi.

Espais d'interès natural

L'itinerari s'ha condicionat per facilitar el passeig a peu o amb bicicleta pels espais d'interès natural de la ciutat. Comença a la zona museística, al costat de les Termes Romanes, i finalitza al parc de la Muntanyeta després de recórrer la llera del Llobregat i camins forestals de la vall de Santa Bàrbara i la muntanya de Sant Ramon. El camí s'ha senyalitzat amb plafons que informen sobre els valors de cada espai, indicadors quilomètrics i avisos sobre la dificultat del recorregut.

Equipaments ambientals

En el traçat de l'Anell Verd, o molt a prop, es troben els edificis que conformaran la futura xarxa d'equipaments ambientals de Sant Boi (com el Centre d'Interpretació del Paisatge a l'ermita de Sant Ramon, l'aula de natura de Can Palòs, el Centre d'Interpretació del Riu de Can Julià o el Centre d'Educació Ambiental de la masia Torre de la Vila).

Obres de condicionament

Les obres de l'Anell Verd, dutes a terme pel Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí amb un pressupost de 850.000 euros, han finalitzat al novembre. Durant un any s'ha treballat per regularitzar el ferm, posar baranes de seguretat, millorar la canalització de l'aigua de pluja, adequar zones d'estada i plantar vegetació. Una de les actuacions més destacades ha estat la instal·lació d'una passarel·la que creua la carretera de Sant Climent.

Plànol ANELL VERD


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades