ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/07/2020 02:56:37 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Sant Boi del segle XVIII a Can Barraquer
L'exposició mostra la ciutat del temps de Rafael Casanova

01/09/2014

El Museu té instal·lada a Can Barraquer l'exposicióSant Boi al segle XVIII. Un segle d'entreguerres , un repàs a l'empremta que els esdeveniments del segle XVIII van deixar a la localitat. La mostra, inclosa dins de la commemoració del Tricentenari dels fets de 1714, recull, a través de dibuixos i objectes, la transformació de la societat del moment i la vinculació de la figura del conseller en cap de Barcelona, Rafael Casanova, amb la ciutat.

La mostra explica la vida quotidiana a l'època i com van aparèixer nous costums vinguts d'Amèrica (la xocolata i el tabac). Al llarg del recorregut també es visualitzen les conseqüències de les guerres i l'empobriment que va provocar la pèrdua repetida de collites agrícoles. Així mateix es poden veure molts objectes relacionats amb els accessoris dels Miquelets, els soldats que van defensar el territori, i amb la tradició de les teles "indianes" a les cases santboianes, els primers teixits estampats inspirats amb motius exòtics i llunyans.

La majoria dels continguts de l'exposició estan inspirats en les aportacions de l'historiador pratenc Jaume Codina, conegut especialista en història del Baix Llobregat.

Exposició: Sant Boi al segle XVIII. Un segle d'entreguerres

Museu-Can Barraquer

Fins a l'octubre de 2014

Organització: Ajuntament

Vídeo de l'exposició

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades