ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/01/2020 11:41:53 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi crearà una xarxa de generació de calor amb biomassa en sis equipaments a La Muntanyeta
El Ministeri de Medi Ambient i l'Ajuntament han signat a Madrid un contracte per incentivar la reducció de gasos d'efecte hivernacle

01/29/2014

La directora general de l'Oficina Española del Cambio Climático (OECC), Susana Magro, i l'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, han signat aquest dimarts 28 de gener, a Madrid, un contracte que incentivarà econòmicament la creació d'una xarxa de calor amb biomassa en sis equipaments públics del sector La Muntanyeta de Sant Boi.

L'Ajuntament es planteja sustituir per biomassa el combustible de gas natural emprat en l'actualitat en aquests edificis. La sustitució es farà efectiva entre finals de 2014 i principis de 2015 mitjançant la creació d'una xarxa de generació tèrmica per als sistemes de calefacció i aigua sanitària .

El contracte s'ha signat aquest dimarts, 28 de gener, en el marc de l'acte de presentació dels Projectes Clima 2013, en el qual ha participat el ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete . Hi han estat presents l'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, i el tinent d'alcalde de Medi Ambient i Entorn Natural, Josep Puigdengolas.

Mitjançant el contracte, el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) es compromet a fer una aportació econòmica per la reducció d'emissions de diòxid de carboni que generi aquest projecte municipal fins a finals de 2017. La previsió és una reducció global de 1.120 tones d'emisions , amb una compensació de 7,10 euros per tona.

Aquestes mesures tenen com a objectiu contribuir a reduir l'emissió a l'atmosfera de gasos d'efecte hivernacle i lluitar contra el canvi climàtic .

El MAGRAMA ha reconegut l'interès del projecte de l'Ajuntament de Sant Boi seleccionant-lo per a la Convocatòria de Projectes Clima 2013 . S'hi han presentat 200 projectes i se n'han triat 49. Només 4 d'aquests projectes són impulsats per administracions públiques .

Els equipaments públics que formaran part de la xarxa de calor són les escoles Amat Verdú, Antoni Tàpies i Barrufet, l' institut Joaquim Rubió i Ors, l' estadi municipal de futbol Joan Baptista Milà i el complex esportiu Baldiri Aleu .

La xarxa de calor de biomassa generarà un estalvi aproximat del 10% sobre el cost del consum . Els aparells ocuparan menys espai que els actuals i minimitzaran les molèsties per soroll. El projecte preveu aplicar mesures complementàries que milloraran l'eficiència energètica.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades