ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/07/2020 02:39:40 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La campanya de cooperació 'Som Aigua' es clourà amb la pintada col·lectiva d'un mur
L'acció està convocada per a diumenge, Dia Mundial de les Zones Humides

01/29/2014

Aquest diumenge, 2 de febrer, tindrà lloc l'acte de cloenda de la campanya de conscienciació 'Som aigua'. Tothom està convidat a participar en una pintada que reclamarà mesures per afavorir l'accés universal a l'aigua i al sanejament. El mur situat davant les Termes Romanes serà l'escenari d'aquesta acció col·lectiva.

El grup d'artistes "Art en Massa" de l'Escola Massanes encapçalarà l'acció, en la qual participaran alumnes d'escoles de Sant Boi que han pres part en diversos tallers i altres activitats d'aquest projecte. Al llarg d'aquesta setmana, el grup de l'Escola Massanes també està pintant amb motius al·lusius a l'aigua altres tres murals de la ciutat , concretament a la plaça de l'Ajuntament , davant del Mercat de la Muntanyeta i davant de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer .

Per al matí del diumenge 2 de febrer, Dia Mundial de les Zones Humides, estan previstes una xocolatada popular ecològica i de comerç just, una visita teatralitzada a les Termes Romanes (per donar a conèixer el model de gestió de l'aigua dels nostres avantpassats), la visita dels altres tres murals i l'esmetada pintada col·lectiva. També es presentarà el vídeo "Memòria líquida", amb testimonis de persones grans de la ciutat que han viscut experiències de manca d'accés a l'aigua. Les actiivitats tindran lloc entre les 10 i les 14 hores.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Enginyeria sense Fronteres i l'Ajuntament de Sant Boi han organitzat la campanya de conscienciació "Som Aigua" per facilitar la reflexió col·lectiva sobre el dret a l'accés universal i en correctes condicions de sanejament a aquest recurs natural bàsic, i sobre la necessitat de enfocar-hi les polítiques públiques de cooperació internacional. La campanya, que s'ha dut a Sant Boi amb caràcter de prova pilot, ha adreçat nombroses activitats a tot tipus de públic des de mitjans de novembre.

Al món actual, 2.500 milions de persones estan privades d'accés a l'aigua , principalment a les zones més desfavorides (l'Àfrica subsahariana al capdavant, Amèrica Central, Sud-amèrica i el sud-est asiàtic). El 80% de les malalties infeccioses del món estan relacionades amb una aigua en males condicions o un sanejament inadequat.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades