ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/01/2020 11:45:26 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi acull la I Jornada eSalut Mental
Els professionals de la Salut Mental aposten per les TIC com a eines de suport a la seva feina

01/24/2014

La I Jornada eSalut Mental ha omplert aquest dijous 23 de gener l'Auditori del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu a Sant Boi, que té capacitat per a més de 200 persones. Les presentacions han tractat sobre les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) com a eines de suport a la salut mental.

Aquesta trobada professional ha posat de manifest que les noves tecnologies poden ajudar a fer progressar la salut mental. S'hi ha mostrat l'estratègia actual de la Unió Europea en aquest àmbit, que té com a objectiu augmentar l'expectativa i la qualitat de vida de la població. Un dels camins per aconseguir-ho és el programa de suport a la investigació Horizon 20/20.

La I Jornada eSalut Mental ha estat organitzada pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu , la Fundació i2CAT, el Mobile World Capital Barcelona i el Clúster de Salut Mental de Catalunya . Compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Boi, la Generalitat de Catalunya, TicSalut, Acció i Lilly.

Projectes

Les persones assistents han pogut conèixer dotze projectes de TIC aplicades a la salut mental. S'han presentat per mitjà d'un audiovisual i en un espai d'experiències amb demostracions pràctiques i atenció per part dels promotors. Hi havia projectes de realitat virtual, tutoria nutricional i psicoteràpies amb ordinador, programes de rehabilitació computeritzada, jocs de simulació en teràpies psicològiques i dispositius mòbils com a eina de diagnòstic, entre altres.

El projecte Help4Mood, de seguiment i suport al tractament de persones amb depresió, ha tingut un especial protagonisme amb la intervenció d'investigadors d'aquí i d'altres països d'Europa.

Inauguració i cloenda

La inauguració ha estat ha càrrec del germà Superior Provincial de l'Ordre Hospitalari de Sant Joan de Déu, Pascual Piles; el director general de Planificació i Recerca eSalut de la Generalitat, Carlos Constante; i la tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania de l'Ajuntament de Sant Boi, Lluïsa Moret.

Després d'una ponència del doctor del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu Josep Ramos sobre "ètica i noves tecnologies en l'abordatge als problemes de salut mental", la Jornada s'ha tancat amb un acte de cloenda institucional.

Hi han intervingut el president del Clúster de Salut Mental de Catalunya, Alfons Icart, que ha presentat aquesta associació davant l'auditori; el director de la Fundació i2CAT, Sebastià Sallent, que ha destacat el canvi de paradigma generat pel paper actiu dels usuaris de les noves tecnologies; el director d'Innovació de la Fundació TIcSalut, Jordi Martínez, que ha definit la utilització de les tecnologies mòbils com a factor clau del progrés; i l'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, que ha valorat molt positivament la I Jornada d'eSalut Mental com a espai de trobada on es creen sinergies que milloraran la salut mental.

Galeria de fotografies a Flickr

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades