ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/23/2020 06:44:45 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi reivindica els drets de les dones en un acte públic a la plaça de l'Ajuntament
Xerrada de l'advocada María José Varela sobre el projecte de llei de l'avortament

03/11/2014

Un centenar de persones van participar el dijous 6 de març a la plaça de l'Ajuntament de Sant Boi en un acte simbòlic contra la pèrdua de drets de les dones i en defensa del dret de les dones a decidir sobre el propi cos. L'acte formava part del programa de commemoració del Dia Internacional de les Dones.

Una pancarta amb el lema "Defensem els drets de les dones" penjava a la façana de la Casa de la Vila. Les persones que es van aplegar a la plaça de l'Ajuntament van assistir a la lectura de tres textos reivindicatius (dos de Federica Montseny, de 1927, i un de Maria Aurèlia Capmany, de 1971). El grup coral We Sing, de la Coral Renaixença, va interpretar temes de Maria del Mar Bonet i Lluís Llach i un poema de Salvador Espriu.

Abans d'aquest acte, la Sala de Plens va acollir la xerrada "Nosaltres parim, nosaltres... decidim?" , sobre la reforma de la llei de l'avortament. L'advocada María José Varela va afirmar que el debat sobre aquesta qüestió hauria de centrar-se en si "cal que l'avortament sigui al Codi Penal" i va defensar que "no es pot obligar cap dona a ser mare" i que "amb l'avortament no estan en joc només els cossos, sinó també les vides de les dones".

L'alcalde, Jaume Bosch, va recordar que el Ple municipal va aprovar el mes de febrer una moció que demana la retirada del projecte de reforma de la llei sobre la interrupció de l'embaràs i qualifica aquest text legal com un "extraordinari retrocés normatiu, social i ideològic".

La tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Lluïsa Moret, va argumentar que en l'actual context de crisi, els governs conservadors defensen polítiques d'austeritat que tenen com a conseqüència la pèrdua de drets de la ciutadania en general i de les dones en particular, i va assegurar que el projecte de reforma de la llei de l'avortament implica un "greu risc per a la salut de les dones".

Sant Boi celebra aquest mes el Dia Internacional de les Dones . L'Ajuntament i el Consell Municipal de les Dones organitzen la commemoració juntament amb una desena d'entitats.

Programa


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades