ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/01/2020 11:45:08 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi promou al Born els seus valors com a municipi vinculat al Tricentenari
La relació de Sant Boi amb els fets de 1714 va ser l'eix de la celebració

03/25/2014

Sant Boi va presentar al Born Centre Cultural, el 22 de març, el seu llegat cultural. El museu barcelonès va convidar la ciutat degut a la seva condició d'enclau turístic de la Ruta 1714. La jornada va començar a la Sala Moragues del Born amb un parlament de benvinguda de l'alcalde, Jaume Bosch. La projecció d'un vídeo sobre Rafael Casanova va donar peu a una glossa de la seva figura per part de Carles Serret, director de l'Arxiu Històric de Sant Boi. L'acte va comptar amb l'actuació de la Coral Renaixença que va oferir un repertori de cançó popular catalana. Mentre tant, a l'exterior del Born va tenir lloc una acció de promoció de la ciutat.

Durant els parlaments ala Sala Moragues, l'alcalde, Jaume Bosch, va parlar del compromís de Sant Boi amb el Tricentenari donat que els fets de 1714 "formen una part important de la nostra història". El director del Born Centre Cultural, Quim Torra, va dir que el museu barcelonès està fent "de gran aparador perquè les ciutats de la Ruta 1714 es donin a conèixer més enllà dels actes del Tricentenari".

La presentació de Sant Boi al Born es va completar amb l'actuació de la Coral Renaixença que va interpretar un repertori de cançó popular catalana. D'altra banda, el rapsoda santboià Benet Puig va fer una summa poètica sobre Rafael Casanova amb l'acompanyament de Lluís Gelis (gralla) i Marc de Rosselló (timbal).

Festa al carrer

El municipi va aprofitar l'ocasió per fer una acció de promoció de la seva vitalitat social i cultural. Gegants, trabucaires i entitats de cultura popular de Sant Boi van animar la diada festiva a la plaça Comercial, situada davant del Born. Així, les persones que es van acostar al Born van rebre una carxofa amb el lema de la campanya "Jo sóc Sant Boi". La celebració al carrer va comptar també amb una actuació del grup musical santboià Riu.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades