ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/06/2020 07:43:37 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament i Obertament presenten un conveni per lluitar contra l'estigma de la salut mental
El projecte preveu crear un grup local d'activistes

05/08/2014

L'Ajuntament de Sant Boi i Obertament , l'aliança catalana de lluita contra l'estigma i la discriminació en salut mental, han presentat aquest dimecres, 7 de maig, el conveni de col·laboració que suscriuran per treballar per la millora de les actituds i comportaments envers les persones amb problemes de salut mental.

La gran novetat que aporta aquest projecte és la participació i el lideratge de persones diagnosticades que protagonitzaran activament la lluita pels propis drets com a portaveus, formadores per a la sensibilització i detectores de notícies estigmatitzants.

El conveni s'ha fet públic durant el Fòrum local d'educació i convivència de Sant Boi , celebrat a Can Massallera. La presentació ha anat a càrrec del tinent d'alcalde d'Educació i Civisme, Luis Pérez, i el director d'Obertament, Miquel Juncosa.

El projecte Obertament treballarà mitjançant accions com la creació d'un equip local d'activistes format per persones amb problemes de salut mental implicades en la lluita per eradicar l'estigma i la discriminació que pateixen en àmbits com l'ocupació, l'educació o l'habitatge. També es vol fomentar la implicació del teixit associatiu. els serveis i els recursos de salut mental de la ciutat.

Segons l'OMS, 1 de cada 4 persones experimentarà un problema de salut mental en algun moment de la vida . La salut mental és, doncs, un assumpte de tothom que, sovint, queda amagat sota el secretisme.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades