ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/06/2020 08:55:12 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Un centenar de persones amb trastorn mental faran un noticiari de l'època de Rafael Casanova
El periodista Xavier Grasset ha participat en l'elaboració d'aquest noticiari del programa municipal Hermes

05/09/2014

Aquest diumenge, dia 11 de maig, Can Massallera acollirà la representació del "T.18", un magazine informatiu ambientat en l'any 1739. Aquesta activitat del Museu de Sant Boi servirà per presentar públicament el Programa Hermes 2014, en què han participat durant cinc mesos més d'un centenar de persones amb trastorn mental. Enguany, la seva tasca ha tingut com a eix temàtic el segle XVIII.

El noticiari , que compta amb la col·laboració del periodista Xavier Grasset , plantejarà una reflexió sobre els problemes i les realitats viscudes per les persones de l'època, marcada pels històrics fets de 1714. Des d'un hipotètic present, analitzarà els 25 anys transcorreguts fins a 1739 i farà una mirada de futur cap als 25 anys posteriors.

El programa inclourà notícies locals, nacionals i internacionals, connexions en directe i entrevistes a personatges com Rafael Casanova (que va viure i morir a Sant Boi), Felip V o Voltaire . També hi haurà la predicció del temps i blocs dedicats a l'art i la gastronomia.

La realització del programa en directe serà el fruit del treball desenvolupat pel Programa Hermes amb un centenar de persones usuàries de Benito Menni, Complex Assistencial en Salut Mental i el Parc Sanitari Sant Joan de Déu . Aquestes persones realitzaran l'informatiu, acompanyades per actors i actrius del grup de teatre Imagina, format també per persones amb trastorn mental.

L'activitat, que començarà a les dotze hores, forma part del programa d'actes commemoratius del 300 aniversari de 1714 a Sant Boi, una de les 'ciutats del Tricentenari '.

El Programa Hermes és una proposta del Museu de Sant Boi que participa en un grup tècnic de treball on diferents museus ( CCCB, MNAC, Fundació Miró, el Museu Picasso i Fundació Antoni Tàpies , entre altres ) es coordinen i comparteixen experiències sobre l'accessibilitat del patrimoni per a persones amb diferents capacitats. Els museus de Sant Boi i Sant Cugat són els únics museus locals integrants d'aquest grup de treball.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades