ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/07/2020 02:55:40 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La Comissió del Llobregat es reuneix al Centre d'Interpretació del Riu de la Masia Can Julià
L'objectiu és treballar per la millora de la qualitat de les aigües del riu

05/16/2014

El Centre d'Interpretació del Riu Llobregat de la Masia Can Julià de Sant Boi ha acollit una nova trobada de la Comissió Llobregat, formada per representants polítics i tècnics dels municipis de la vall baixa del Llobregat i entitats ecologistes i de defensa del riu.

Aquesta comissió, constituïda ara fa dotze mesos amb motiu de la campanya '2013, Any del riu Llobregat', té com a objectius organitzar activitats de sensibilització, difondre els valors ambientals del riu, debatre sobre el present i el futur de la conca, denunciar els problemes que pateix el Llobregat i reivindicar el compliment dels requisits sobre la qualitat de l'aigua assenyalats per la Directiva Marc de l'Aigua de cara a l'any 2015.

La trobada va començar amb una visita al Centre d'Interpretació del Riu Llobregat , equipament que es va inaugurar a finals del passat mes de març com una de les peces de la Xarxa d'Equipaments d'Educació per a la Sostenibilitat de Sant Boi i que vol ser un referent per a tota la vall baixa del riu Llobregat.

Representants de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) van presentar una diagnosi sobre l'estat del riu en aquest darrer tram fins a la desembocadura. La situació presenta aspectes positius i negatius, però ha millorat en els darrers anys gràcies a l'esforç de totes les part implicades, que ja han portat a terme -malgrat les dificultats ocasionades per la crisi econòmica- més del 45% dels objectius que s'havien assenyalat per a finals de l'any 2015. L'ACA elaborarà pròximament un nou pla d'objectius per al període 2016-2021.

Al Centre d'Interpretació del Riu Llobregat es pot veure durant tot el mes de maig l' exposició itinerant "Viu, beu, veu el Llobgregat" , que dóna a conèixer els valors del riu, l'impacte generat per l'activitat humana i les actuacions necessàries per millorar-lo.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades