ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/23/2020 07:23:25 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Arriba 'Ludi Rubricati', la festa romana de Sant Boi
Aquest cap de setmana el Museu torna a recordar el nostre passat romà

06/04/2014

Els dies 7 i 8 de juny el Museu de Sant Boi serà la seu d'una nova edició de Ludi Rubricati , les jornades romanes de recreació històrica que mostren com vivien les persones durant l'època de la Roma clàssica. A Can Barraquer, les Termes Romanes i Can Torrents s'hi faran tallers i activitats la tarda del dissabte i el matí del diumenge.

Els grans espectacles

En aquesta ocasió la celebració se centrarà en els grans espectacles com les curses de quàdrigues ("ludi circenses"), les lluites de gladiadors i també de gladiadores ("ludi gladiatoria") i el teatre, la dansa i la música ("ludi scaenici"), activitats que formaven part de les festes dedicades als déus.

Vestits per anar de festa

Les festes, celebrades ja en època de la república romana, omplien el temps d'oci de la ciutadania i eren un bon mitjà del governants per guanyar-se el favor del poble. Homes i dones es vestien i pentinaven per anar als esdeveniments segons la moda d'aleshores, per la qual cosa al Museu hi haurà una perruqueria romana i un orfebre ensenyarà a fer una fíbula (agulla de pit) als visitants, que també es podran fer una corona de fulles i flors.

Tallers i soldats imperials

Pel que fa als tallers, a Can Torrents n'hi haurà de relacionats amb les arts escèniques, les curses de cavalls i les lluites de gladiadors, a les Termes Romanes s'hi podran conèixer aspectes de l'època en què es van construir i als jardins de Can Torrents està prevista la instal·lació dos campaments de soldats romans, un de l'alt imperi i un altre del baix imperi.

Pa i circ

Relacionada amb la festa romana, el proper dia 12 Conxita Collellmir, catedràtica de Filologia Clàssica i autora d'un treball al voltant de la vida romana a l'Institut Rafael Casanova de Sant Boi, oferirà la xerrada "Panen et circenses" (pa i circ). Aquesta frase tan coneguda va ésser escrita al segle IdC pel poeta Juvenal.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades