ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/06/2020 08:46:06 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Laboratori d'Art Comunitari de Sant Boi reinterpreta el Barroc i el segle XVIII en clau contemporània
Artistes, escolars, persones amb malalties mentals, gent gran i nova ciutadania han participat en aquest projecte comunitari

09/26/2014

Alumnes de les escoles de la ciutat, artistes locals i foranis, gent gran, persones afectades per malaltia mental i col·lectius de nova ciutadania han participat en el projecte Laboratori d'Art Contemporani (LAC). Els resultats es poden veure al Museu de Sant Boi (Can Barraquer, Can Torrents i les Termes Romanes) i el Centre d'Art Can Castells del 26 de setembre al 2 de novembre, en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni.

Més de 200 persones han pogut desenvolupar les seves habilitats artístiques i la seva creativitat gràcies al projecte LAC, que aporta una mirada alternativa i innovadora als espais del patrimoni històric i cultural de Sant Boi . Les propostes creatives d'aquesta edició s'inspiren en el s.XVIII i la commemoració del Tricentenari i els fets de 1714 i reinterpreten en clau contemporània diferents àmbits de la vida d'aquell segle.

Com a concrecions de la feina duta a terme durant els darrers mesos hi ha, per exemple, un taller artístic de punt i costura per a dones de dfierents països, un projecte artístic basat en el treball de la ceràmica fet en col·laboració amb interns de la presó Model de Barcelona i un taller d'escultura en què han participat, entre altres, nens i nenes víctimes de maltractament.

Propostes LAC 2014(Pèrgola, Punto, Expresiones i Llum)

Del 26 de setembre al 2 de novembre es presenten aquests treballs comunitaris i propostes creatives individuals dels artistes participants en el projecte. A més, els jardins de Can Torrents recrearan en clau contemporània una pèrgola d'època barroca. També hi serà present el projecte d'art comunitari Art in the park, que es du a terme al Burggers Park de Londres fa anys.

En aquest projecte de l'Ajuntament de Sant Boi han participat 21 artistes de diferents països i col·lectius com la Llar d'Avis Sant Josep, el complex assistencial Benito Menni, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, l'Esplai Eixida, el Grup d'Alfabetització de Dones de Sant Boi, els pretallers de fusteria i serigrafia i el taller de manualitats de l'Ajuntament, la Fundació Cassià Just, alumnes del Taller d'art del Centre d'Art Can Castells, l'Escola Eina, artistes de carrer del complex assistencial Benito Menni, les presons Model i Quatre Camins i la Llar Nova Esperança.

Vídeo

Vídeo projecte Pèrgola

Vídeo projecte Punto

Art in The Park


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades