ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/01/2020 10:55:22 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi de Llobregat compta amb un nou servei d'intermediació hipotecària
Per accedir al SIDH cal adreçar-se a l'Oficina Municipal d'Atenció al Públic (OMAP)

09/23/2014

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, el diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, la cap de l'Àrea d'Assessorament Hipotecari de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, Sílvia Grau, i la vicedegana del Col·legi d'Advocats de Barcelona, Rosa Maria Barberà, han presentat avui a Sant Boi el nou Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH) que la Diputació ha posat en marxa en aquest municipi, i que va entrar en funcionament el passat mes de maig.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha destacat els esforços que fa l'administració municipal per tal d'ajudar a les famílies que estan patint problemàtiques relacionades amb l'habitatge. Moret ha posat de relleu la importància del treball en xarxa "per donar resposta a la ciutadania que pateix aquestes circumstàncies greus i fer-ho amb criteris de sensibilitat i utilitat pública" . Per la seva banda, el diputat de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, ha recordat que "el servei està adreçat a les persones que no poden fer front al deute hipotecari o que preveuen que no podran fer-ho" .

Funcionament del SIDH de Sant Boi

Sant Boi ja disposava d'un servei d'intermediació hipotecària, que ara s'ha reforçat amb aquest nou recurs. El SIDH és de cobertura municipal i s'hi pot accedir sol·licitant visita a l'Oficina Municipal d'Atenció al Públic (OMAP), a la Plaça de l'Ajuntament, número 1, que determinarà, en funció de cada cas, si aquest es deriva a l'advocat del SIDH o a l'advocat municipal.

Les famílies que es derivin al SIDH, una vegada feta la comprovació de les condicions d'accés (ser propietaris d'un únic habitatge que s'utilitzi com a habitatge principal i no poder afrontar el pagament de la hipoteca), són entrevistades per la persona lletrada especialitzada, que fa una proposta de modificació de les condicions del deute. Aquesta proposta és tramesa a Ofideute, de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que farà la mediació amb l'entitat financera corresponent.

Punts SIDH en funcionament

La Diputació està desplegant el SIDH per totes les comarques de Barcelona en coordinació amb Ofideute, un servei que ofereix l'Agència de l'Habitatge de Catalunya de la Generalitat. L'objectiu del SIDH és augmentar i estendre els punts d'atenció a les famílies que tenen problemes per afrontar els deutes hipotecaris, així com establir una acció coordinada i un model i circuit únics de mediació en tot el territori de la demarcació de Barcelona. El SIDH compta amb la col·laboració dels Col·legis d'Advocats de Barcelona i de Manresa.

Actualment estan en marxa els punts SIDH de les comarques de l'Anoia, el Berguedà, el Bages i el Garraf, i alguns punts en municipis del Baix Llobregat i del Barcelonès. Però es preveu el desplegament territorial d'aquest servei de forma progressiva per tota la demarcació de Barcelona. De moment, funcionen 15 punts d'atenció: a Igualada, Sant Sadurní d'Anoia, Berga, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Viladecans, Castelldefels, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Gavà, Sant Adrià de Besòs, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Manresa i Consell Comarcal del Bages. En aquests punts, s'hi han atès més de 1.200 famílies de les comarques de l'Anoia, el Berguedà, el Garraf, l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Bages i el Barcelonès, i s'han acceptat un 74% de les propostes d'intermediació amb les entitats financeres.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades