ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/01/2020 11:14:28 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Ple aprova la declaració institucional del projecte Ciutats Constructores de Pau
Sis activistes per la pau visitaran Catalunya a principis d'octubre per donar a conèixer la seva tasca

09/23/2014

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat aquest dilluns, 22 de setembre, la declaració institucional del projecte Ciutats Constructores de Pau, que expressa un compromís col·lectiu amb la pau mundial i la solució pacífica de les controvèrsies i reivindica el paper de les persones constructores de la pau.

L'Ajuntament de Sant Boi lidera el projecte Ciutats Constructores de Pau juntament amb la Comissió Catalana d'Ajuda als Refugiats i l'Institut Català dels Drets Humans de Catalunya i amb la participació de dotze ajuntaments catalans més i altres organismes i institucions.

L'objectiu del projecte és donar a conèixer la feina dels activistes i les activistes per la pau i conscienciar la ciutadania sobre la importància de les tasques relacionades amb la defensa de la pau. A començaments d'octubre, sis activistes de diferents països del món visitaran les ciutats participants en el projecte, on participaran en xerrades, trobades, reunions institucionals i visites a escoles per donar a conèixer la seva tasca.

Les sis persones activistes convidades per l'organització són: Caddy Adzuba, Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia 2014 , Issa Amro, Diego Quiroga Bonilla, Chema Caballero, Meir Margalit i Txema Urkijo.

La declaració institucional afirma el compromís amb la pau mundial i la solució pacífica de les controvèrsies, tot rebutjant l'ús de la força armada excepte per l'exercici de la legítima defensa, i defensa el paper de les persones i entitats constructores de la pau que treballen des de la societat civil per assolir un món més just i equitatiu com a forma de prevenció dels conflictes o com a mediació en cas de conflictes oberts.

Els ajuntaments signants es comprometen també a fer de la cultura de la pau una eina per promoure polítiques públiques que facin de les seves ciutats espais de llibertat, convivència i cohesió social i insten els governs català i espanyol a establir polítiques de suport a la pau.

Les ciutats defensores de la pau compromeses amb aquest projecte són Sant Boi, Santa Coloma de Gramenet, El Prat de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Castelldefels, Viladecans, Gavà, Sant Cugat del Vallès, Barberà del Vallès, Molins de Rei, Granollers, Esplugues de Llobregat i Terrassa .

Blog del projecte


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades