ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/01/2020 11:50:04 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi acull la presentació dels nous autobusos híbrids
Els vehicles circularan a dues línies del municipi

09/25/2014

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el vicepresident de Transport i Mobilitat de l'AMB, Antoni Poveda, han presentat 4 nous vehicles que s'incorporaran a la flota de bus metropolità. En conjunt, els 4 autobusos amb tecnologia híbrida dièsel elèctrica presentats avui suposen una inversió d'1.322.000 euros.

Els 4 vehicles formen part del total de 107 unitats que se substituiran a la flota metropolitana entre el 2014 i el 2015. Dos d'aquests autobusos híbrids circularan per les línies interurbanes, L96 i L82, que formen part de la xarxa de transport públic que dona servei a Sant Boi. Està previst que entre el darrer trimestre de 2014 i els inicis de 2015 s'incorporin els 8 vehicles híbrids restants destinats al Baix Llobregat.

Durant la presentació dels vehicles a la plaça de l'Agricultura de Sant Boi, el vicepresident de Transport i Mobilitat de l'AMB, Antoni Poveda, ha recordat que "a l'àrea metropolitana de Barcelona s'hi fan cada dia 10 milions de desplaçaments. Un 50% son a peu, un 25% són en vehicle privat i un altre 25% en transport públic. Les renovacions de la flota d'autobús ajudaran a decantar viatgers cap al transport públic, i a assolir una mobilitat més sostenible" . Per la seva banda, l'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha recalcat que "Sant Boi sempre s'ha preocupat molt per oferir un bon servei de transport públic, i també ha estat molt compromesa amb la cura del medi ambient. La ciutadania ja ha expressat que està satisfeta amb els sistemes de transport, i és per tal de seguir millorant la seva qualitat de vida que l'Ajuntament seguirà millorant aquest tipus de serveis" .

Renovació de la flota

Els nous autobusos són una part de les 107 unitats totals que entraran en servei a tot el territori gràcies al Pla de Renovació de Material Mòbil 2013-2015, que té com a objectiu incorporar vehicles cada vegada més avançats tecnològicament, amb un funcionament més sostenible tot mantenint els alts estàndards de qualitat en el servei de transport de passatgers. El Pla té un impacte molt important en els serveis que l'AMB presta en l'àmbit del Baix Llobregat, ja que 62 dels 107 autobusos nous circularan en aquest territori. Tot i la situació de crisi econòmica, l'AMB i les diferents empreses operadores invertiran 23,4 milions d'euros (IVA no inclòs) en aquesta renovació.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades