ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/25/2020 09:51:18 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi, subseu del 4t Congrés de les Dones del Baix Llobregat
La jornada precongressual va parlar del paper de les dones en l'economia social i el cooperativisme

09/29/2014

El divendres dia 26 de setembre va tenir lloc a Sant Boi una jornada prèvia al IV Congrés de les Dones del Baix Llobregat, previst per al pròxim mes de novembre a Gavà. Can Massallera va acollir la presentació de l'estudi "Femení plural. Les dones a l’economia cooperativa" i diversos tallers relacionats amb l'economia i l'ocupació femenina i el paper que tenen els ajuntaments en l'impuls de l'economia social i el treball de les dones.

Durant aquesta jornada precongressual també es va donar a conèixer l'experiència de les cooperatives Fil a l'agulla, Suara i Mujeres pa'lante i es van organitzar tres espais de treball: 1) L'economia social i l'ocupació femenina: les mesures de conciliació i els lideratges femenins en el marc de l'economia cooperativa i l'emprenedoria social; 2) La participació de les dones en l'àmbit econòmic: l'economia social com a porta d'entrada i 3) El rol dels municipis en l'impuls de l'economia social i de l'ocupació femenina.

Les dificultats que hi ha a l'hora de constituir les cooperatives i la necessitat de democratitzar els processos de funcionament d'aquests models d'empresa van ser alguns dels assumptes debatuts. També es va parlar de les cooperatives com a bons instruments per evitar la precarització laboral i com a fórmules d'economia social compromeses amb el desenvolupament del territori.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, va insistir en el "compromís que totes i tots tenim de feminitzar els processos econòmics i la necessitat que, des del govern municipal, continuem treballant per aconseguir autèntiques polítiques d'igualtat ".

El Congrés de les Dones del Baix Llobregat tindrà lloc els dies 14 i 15 de novembre a Gavà amb el lema "100% ciutadania. Les dones com a agents del canvi social i econòmic”. La presentació davant dels mitjans de comunicació va tenir lloc el passat mes de juny amb l’assistència de set alcaldesses de la comarca. A més de Sant Boi, també hi ha previstes activitats precongresuals a Begues, Cornellà, Castelldefels, Corbera, Esplugues, El Prat, Sant Feliu i Sant Joan Despí.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades