ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/23/2020 07:26:00 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Recepció de cinc activistes per la pau a la Diputació de Barcelona
En el marc del projecte comú de tretze ajuntaments catalans "Ciutats Constructores de Pau"

10/01/2014

Cinc activistes per la pau de diferents països del món ha estat rebuts el matí d'aquest dimecres, 1 d'octubre, a la Diputació de Barcelona en el marc del projecte Ciutats Constructores de Pau. L'Ajuntament de Sant Boi lidera aquest projecte en col·laboració amb la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat i l'Institut de Drets Humans de Catalunya per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la construcció de la pau i els drets humans.

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha rebut Issa Amro , membre de diverses organitzacions d'acció no violenta contra l'ocupació israeliana a Hebron; Meir Margalit , cofundador de l'organització Comitè Israelià contra la Demolició de Cases; Diego Quiroga Bonilla , membre de l'asociació colombiana Acción Colectiva de Objectores y Objetoras de Conciencia, que rebutja la participació en qualsevol exèrcit o guerra; Chema Caballero , exmisioner javerià que va dirigir un programa de rehabilitació de menors soldats a Sierra Leona i Txemo Urkijo , exportaveu de la coordinadora pacifista Gesto por la Paz.

La delegació visitarà des d'avui mateix i fins al proper 11 d'octubre les ciutats presents en aquest projecte, on participaran en xerrades, trobades, reunions institucionals i visites a escoles per donar a conèixer la seva tasca.

El dia 4 d'octubre s'hi incorporarà Caddy Adzuba , periodista congolesa i activista per la pau i els drets de les dones recentment guardonada amb el premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia 2014 .

A Sant Boi , el divendres dia 3, Meir Margalit i Issa Amro tindran un paper destacat en l'acte inaugural de Barrejant'14, la Trobada de la Cooperació i la Solidaritat de Sant Boi. L'endemà, dia 5, Caddy Adzuba, Diego Quiroga Bonilla i Txema Urkijo participaran en la taula rodona "De la resistència no violenta a la reconciliació", dintre del programa d'actes de la trobada. El dia 8, Chema Caballero, Caddy Adzuba i Meir Margalit estaran presents en un fòrum local d'alumnes de secundària per la convivència.

El 7 d'octubre, els activistes per la pau seran rebuts pel Síndic de Greuges i, posteriorment, per la presidenta del Parlament de Catalunya , Núria de Gispert, i per dues comissions parlamentàries.

Les ciutats defensores de la pau compromeses amb aquest projecte són: Sant Boi, Santa Coloma de Gramenet, El Prat de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Castelldefels, Viladecans, Gavà, Sant Cugat del Vallès, Molins de Rei, Terrassa, Barberà del Vallès, Granollers i Esplugues. .

Blog del projecte

Programa de la visita

*Clips dels activistes

Nota de premsa sobre declaració institucional de l'Ajuntament de Sant Boi


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades