ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/01/2020 11:08:05 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La ciutat acull el III Fòrum Delta de l'Emprenedoria
Pau Garcia Milà i Jordi Martí Gascón han parlat sobre la innovació empresarial i les TIC

10/08/2014

Un centenar de persones han participat aquest dimarts, dia 7 d'octubre, al III Fòrum Delta de l'Emprenedoria , celebrat a La Gralla. Dos emprenedors de reconegut prestigi, Pau Garcia Milà i Jordi Martí Gascón, han compartit amb el públic assistent experiències positives basades en la innovació i l'ús de les TIC.

El jove empresari Pau Garcia Milà ha afirmat que les noves tecnologies poden ser una gran ajuda per estendre una bona idea i convertir-la en un negoci exitós, però no són cap garantia. "L'èxit", ha dit, "és qüestió de reincidència" i requereix "un entorn favorable", un cert "talent", saber que "les grans coses passen dintre de la rutina" i que el món actual "té pressa". En la seva opinió, s'ha de trobar l'equilibri entre allò que és important i funcional i allò que ens apassiona personalment.

Pau Garcia Milà ha dirigit durant vuit anys l'empresa eyeOS, que va ser part dels inicis del 'cloud computing', una ferma competència a grans multinacionals del sector tecnològic . Aquest any ha posat en marxa ideaFoster, la primera materialitzadora d'idees. Col·labora habitualment amb Onda Cero, TV3 i La Sexta, entre d'altres, és professor associat d'ESADE per al màster Digital Business i ha aconseguit el premi Prínceps d'Astúries i de Girona "IMPULSA Empresa 2010".

Per la seva part, Jordi Martí Gascón ha defensat els negocis que, tot i buscar fer diners, es fonamenten en la voluntat de "millorar la vida de les persones que hi ha al costat" i democratitzar aquestes millores estenent-les a un gran volum de persones. Segons aquest empresari defensor de l'emprenedoria social, ajudar els altres proporciona felicitat.

Jordi Martí Gascón ha desenvolupat, mitjançant l'empresa DBS Screening, un sistema de diagnòstic sanguini precoç (per a malalties infeccioses i per a malalties no transmissibles o cròniques) accessible per a comunitats desafavorides o de difícil accés que d'altra manera quedarien fora del sistema sanitari. L'OMS el va anomenar l'any 2013 Top Innovation in Medical Devices i la Fundació Ashoka el va escollir com a emprenedor social de l'any 2011.

En la presentació de l'acte, l'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha convidat les persones assistents a reflexionar conjuntament sobre quins models innovadors poden ajudar a fer polítiques públiques adequades a les necessitats actuals de la promoció econòmica .

Al final de l'acte s'ha presentat als mitjans de comunicació la dotzena edició dels Premis Delta a les Millors Iniciatives Empresarials .

Vídeo Fòrum Delta


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades