ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/07/2020 02:53:05 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament encarrega un estudi sobre els reptes de l'envelliment
La investigació farà un seguiment a 5.000 persones de més de 50 anys de Sant Boi

10/10/2014

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el director general del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Enric Mangas, han signat avui un conveni per desenvolupar el projecte "Sant Boi Ageing Study" amb la intenció de millorar la qualitat de vida de les persones adultes i grans i adaptar la societat al repte de l'envelliment. L'acord vol potenciar la recerca científica i la transferència de coneixements a l'àmbit sociosanitari i dels serveis socials.

L'Ajuntament farà un seguiment a 5.000 persones de més de 50 anys de Sant Boi, en col·laboració amb el Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, amb la intenció de promoure i portar a terme actuacions innovadores en el camp de les polítiques públiques de desenvolupament social i de salut de les persones adultes i grans.

La investigació -encapçalada pel director de Docència, Recerca i Innovació del Parc Sanitari, el doctor Josep Maria Haro, i la doctora Beatriz Olaya- estudiarà fins a quin punt, la pèrdua d'autonomia personal afecta a totes les dimensions de la persona, dificultant la interacció en l'entorn social immediat i fent augmentar la necessitat de ser ajudada en les activitats de la vida diària. També s'analitzaran les situacions de risc social que poden viure aquestes persones grans si no se'l hi cobreix certes necessitats com l'accessibilitat als serveis socials, xarxes de suport social i familiar, estabilitat econòmica o unes condicions de l'habitatge dignes.

Cerca de respostes

Arrel de la diagnosi de necessitats es proposaran diferents mesures de caràcter polític, tècnic i social que serviran de base per a orientar futures propostes de detecció de necessitats, prevenció, actuació i seguiment. En definitiva, aquesta investigació contribuirà a millorar les previsions de recursos i les pràctiques locals dels plans d'atenció de la gent gran de la ciutat.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades