ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/07/2020 02:04:11 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi col·labora en la gestió d'una incubadora de projectes empresarials de l'Agencia Espacial Europea
La iniciativa es fruit d'un conveni entre els ajuntaments de Sant Boi, Gavà, Castelldefels, el Prat i Viladecans i el Consell Comarcal

10/10/2014

Ahir dijous 9 d’octubre va tenir lloc a l'Ajuntament de Castelldefels l’acte de signatura del conveni de col·laboració entre els cinc ajuntaments i el Consell Comarcal del Baix Llobregat per a la gestió de la nova incubadora de projectes empresarials de l’Agència Espacial Europea (ESA) que està ubicada al campus del Baix Llobregat de la Universitat Politècnica de Catalunya.

En el decurs de l'acte l'alcaldessa, Lluïsa Moret, va dir que la participació de Sant Boi en aquest projecte respón a tres prioritats: "la necessitat de treballar per a la promoció de l'activitat econòmica, l'enfortiment de la històrica trajectòria de treball conjunt entre les poblacions del territori del delta del Llobregat i també a la voluntat de seguir treballant en els aspectes de la innovació, la recerca i la transferència de coneixement que es tradueix en experiències de teixit productiu real".

Pel la seva banda, el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Joaquim Balsera, va qualificar la firma com un "exemple de com els ajuntaments fan una decidida aposta per generar un nou pol d’activitat econòmica basat en l’ús de les tecnologies aeroespacials" i va recordar que el Baix Llobregat "ha de consolidar un mapa productiu a tot el territori tot desenvolupar aplicacions tecnològiques que millorin la vida quotidiana".

Primer espai BIC a Espanya

El Business Incubation Centre (BIC) del Baix Llobregat és el primer que la ESA obrirà a Espanya i se sumarà a la xarxa formada per vuit espais més distribuïts a diferents països europeus, com Holanda, Anglaterra, França, Alemanya, Bèlgica o Itàlia. Aquests espais acullen actualment unes 90 empreses a l’any i, fins al dia d’avui, han facilitat la creació de més de 250 start-ups tecnològiques a Europa.

La ESA va iniciar el 2003 aquest programa de centres d'incubació d'empreses amb l'objectiu de facilitar la creació de projectes que basin el seu negoci en l'ús de sistemes o tecnologies espacials per a aplicacions terrestres. Aquest programa forma part del programa de transferència de tecnologia de la ESA i ofereix als nous emprenedors suport econòmic i assessorament tècnic i comercial.

La nova ESA BIC Barcelona, està ubicada a l’edifici RDIT del Parc UPC al Campus del Baix Llobregat, a Castelldefels. Va entrar en funcionament a la primavera.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades