ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/23/2020 06:17:51 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Presentació de la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Sant Boi
L'Institut Marianao ha rebut un reconeixement per rebre el Premi Escoles Verdes 2014

11/07/2014

Can Massallera ha acollit avui la presentació de la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Sant Boi, que ha comptat amb l'assistència de 200 persones. Durant l'acte, l'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha fet un reconeixement a l'Institut Marianao per haver aconseguit el Premi Escoles Verdes 2014. La presentació ha comptat amb la presència de Josep Planas, subdirector d'Informació i Educació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. La cloenda de l'acte ha anat a càrrec del tinent d'alcalde d'Educació, Luis Pérez.

La directora de l'Institut Marianao, Fina García, el coordinador ambiental , Joan Vives, i un grup d'alumnes del centre han explicat la concessió del Premi Escoles Verdes 2014, en reconeixement a una trajectòria continuada de l'ambientalització integral del centre, i les seves principals experiències de 15 anys com escola verda.

D'altra banda, Josep Puigdengolas, tinent d'alcalde de Medi Ambient, Entorn Natural i Salut Pública de Sant Boi, i Júlia García, membre de l'Associació Catalana de Casas de Colònies (encarregada de l'assessorament i suport tècnic a la XES) han explicat els principals objectius i actuacions de la XES per el Curs 2014-2015.

Durant l'acte ha tingut lloc un debat sobre la reducció i recollida selectiva dels residus a l'administració i als centres educatius. Dos alumnes de quart de primària de l'Escola Fernández Lara, reporters de TELELARA, han fet les preguntes i han dinamitzat el debat entre tots els assistents.

Objectius de la xarxa

La Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Sant Boi (XES) forma part de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC). Els seus objectius són: promoure l'ambientalització integral dels centres educatius del municipi prestant-los el suport tècnic i material necesari, disposar d'un espai d'intercanvi i reflexió sobre la pràctica educativa dels diferents centres educatius de la ciutat (tot incorporant criteris socioambientals), incentivar i assessorar els centres educatius per al desenvolupament i implantació de projectes educatius que relacionin sostenibilitat i ciutat. També es vol afavorir el treball en xarxa entre els centres del municipi i la participació activa d'aquests en la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades