ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/01/2020 11:16:18 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Balanç satisfactori de la 68a Fira de la Puríssima
L'emprenedoria i la solidaritat han estat protagonistes del certamen

12/12/2014

Sant Boi ha celebrat el passat cap de setmana, del 6 al 8 de desembre, la 68a Fira de la Puríssima. 530 expositors (entre ells, 114 expositors locals) han participat en aquesta edició del certamen. La Fira ha tornat a ser un reflex fidel de l'evolució de la realitat social i econòmica de Sant Boi, tot incorporant com a gran novetat el sector de l'emprenedoria i l'economia social i solidària.

Trobada d'Economia Social i Solidària

L'Ajuntament ha prescindit enguany de l'estand municipal i ha apostat en el seu lloc per organitzar a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer una trobada d'iniciatives locals d'economia social i solidària. 16 emprenedors i emprenedores, la majoria gent jove, hi han estat presents per donar a conèixer els seus projectes. S'han dut a terme una dotzena d'activitats, entre elles el taller infantil Lego Serious Play, plantejat per estimular idees imaginatives sobre un món més solidari, i un taller de reutilització de roba mitjançant tècniques d'estampació.

L'Espai de la Solidaritat

Aquest espai clàssic de la fira s'ha reformulat per recollir diferents iniciatives de caràcter social i solidari, amb la participació de 18 entitats ciutadanes. Durant els tres dies del certamen s'hi han recollit joguines per a aquest Nadal i aliments per ajudar a cobrir les necessitats de les famílies amb més dificultats.Unes 4.000 persones han col·laborat d'una o altra manera amb les diferents iniciatives solidàries proposades.

Carpa Fresca

Dissenyada per joves de la ciutat com una representació de la zona agrícola de la comarca, la Carpa Fresca ha estat visitada per milers de persones durant aquests dies i ha acollit tallers infantils d'herbes aromàtiques i horta vertical, una showcooking de carxofes i una mostra de pomes i peres del Parc Agrari del Baix Llobregat. S'hi han repartit 1.500 berenars amb xocolata.

I Fira de la Cervesa Artesana

Una de les grans novetats populars d'aquesta edició ha estat la Fira de la Cervesa Artesana, en què han participat 14 marques. Més de 10.000 persones han degustat cerveses en aquest nou espai.

Programació cultural i de lleure

La programació d'activitats culturals i de lleure ha tingut com a activitats estelars un concert d'Antonio Orozco (800 persones assistents), la Mostra de Dansa i Balls Moderns (2.500 persones assistents a les vuit actuacions realitzades) i l'espai de concerts musicals amb tast de vins i caves Vi Cult (1.800 persones). L'Orquestra Simfònica del Vallès ha presentat un espectacle de sarsueles.

Mercat d'Art Jove

30 parades han mostrat productes artístics fets per joves de la localitat i l'entorn. El mercat ha atret un miler de persones durant el certamen. Més de 500 han participat en diferents tallers.

A manca de completar el recompte, la Fira de la Puríssima, que cada any aplega a Sant Boi més de 260.000 persones i té un impacte econòmic superior als 8 milions d'euros, ha tornat a ser l'esdeveniment de l'any amb més afluència de públic a Sant Boi 2.000 persones han fet servir el Firabus per moure's al llarg del recinte firal.

Vídeo resum


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades