ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/21/2020 08:55:37 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels consideren que «ha arribat l'hora» de les infraestructures del Delta
Reclamen conjuntament a la Generalitat i al govern de l'Estat que recuperin els projectes del 'metro del Delta' i del carril bus segregat a la C-245

02/19/2016

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret; l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, I l'alcaldessa de Castelldefels, Candela López, han reclamat aquest matí a la Generalitat de Catalunya i al govern de l'Estat millores urgents en el transport públic de les quatre poblacions de la cornisa del Delta del Llobregat.

En el decurs d'una roda de premsa celebrada a l'estació de Molí Nou-Ciutat Cooperativa de FGC a Sant Boi, els alcaldes han anunciat que els seus governs presentaran mocions conjuntes als plens municipals per oficialitzar les seves demandes.

També han mostrat la intenció d'impulsar una plataforma de mobilitat al Delta per fer arribar les seves reivindicacions a les institucions I al conjunt de la ciutadania I han anunciat la sol·licitud d'una reunió urgent amb el conseller de Territori I Sostenibilitat, Josep Rull, I amb el titular del Ministeri en el futur Govern de l'Estat per abordar aquesta qüestió.

L' alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret , ha explicat que “en un moment en què s'està debatent i s'estan comprometent inversions sobre les infraestructures del país, creiem que ara toca posar sobre la taula les nostres necessitats i demanar a la Generalitat I al govern de l'Estat que es recuperin infraestructures que estan concretades des de fa anys I que són vitals per als nostres ciutadans I ciutadanes”. “Ara”, ha dit, “ha arribat l'hora del Delta”.

L' alcalde de Viladecans, Carles Ruiz , ha dit que “el metro ha arribat a l'aeroport però no ha creuat el riu” I ha reclamat “un transport de gran capacitat per donar cobertura a una població de més de 250.000 persones I a un dels pols d'activitat econòmic més importants que tindrà Catalunya, on està previst un desenvolupament de més de 25.000 llocs de treball en els pròxims anys”. “Catalunya”, ha conclòs, “necessita aquestes inversions”.

L 'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez , ha afirmat que “des de les ciutats hem fet els deures, hem construït ciutats I ara cal planificar infraestructures del tot necessàries per acompanyar el progrés social i econòmic”. “Ara és l'hora del Delta”, ha afegit “estem cansats d'estar a la llista d'espera dels projectes importants del país”.

L' alcaldessa de Castelldefels, Candela López , ha dit que cal avançar cap a “un nou model de transport públic, més sostenible”, I ha subratllat la importància de recuperar aquestes infraestructures per poder ”connectar el Campus de la UPC amb la resta del territori I augmentar la potència del seu parc tecnològic”. També ha destacat el paper d'aquests projectes per reforçar l'activitat turística.

Els quatre municipis demanen que es realitzi un estudi del sistema de mobilitat per connectar l'aeroport, el litoral, el campus de la universitat i els municipis de la cornisa, i aquests amb la resta de la comarca.

Àlbum de fotos


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades