ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/21/2020 10:09:16 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


S'ha presentat la plataforma per a una mobilitat i un transport públic sostenible a la plana del Delta
L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha dit que la millora del transport públic és una reivindicació històrica de la comarca

05/10/2016

Els ajuntaments de Castelldefels, Gavà, Sant Boi i Viladecans, juntament amb la UPC, PIMEC, AEBALL, CCOO, UGT i la Cambra de Comerç, han presentat, el dia 10 de maig, al Campus del Baix Llobregat, a Castelldefels, la plataforma per a la promoció i el foment d'una mobilitat i un transport públic eficient i sostenible a la Plana del Delta del Llobregat. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha aprofitat l'acte per reclamar la millora del transport públic a la zona donat que "és una reivindicació històrica del Baix Llobregat".

La presentació ha tingut lloc a la sala d'actes de l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC), al Campus del Baix Llobregat de la UPC. El projecte recull tant les necessitats econòmiques i urbanístiques de la Plana del Delta com les de salut pública i de qualitat de vida de la ciutadania.

Durant l'acte, les alcaldesses de Castelldefels, Candela López; de Gavà, Raquel Sánchez; de Sant Boi, Lluïsa Moret; i l'alcalde de Viladecans, Carlos Ruiz, han exposat la proposta d'accions i actuacions per a la millora de la mobilitat, accessos, transports i connexions per tal de superar un dèficit històric de transports públics de la zona delta del Baix Llobregat.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha destacat la prioritat d'aquesta reivindicació històrica per la necessitat urgent de comptar amb un transport públic que respongui a les demandes de mobilitat de la ciutadania i dels sectors econòmics. L'alcaldessa també ha posat de relleu que es tracta d'una reclamació conjunta dels agents socials i econòmics de la comarca feta "amb voluntat d'acord i de diàleg" . L’alcaldessa també ha remarcat el caràcter de motor econòmic d’aquest territori "no sols de la nostra comarca, sinó també de l'àrea metropolitana i del país, que aglutina centres referents i, en el cas de Sant Boi, l'oferta sanitària i sociosanitària més important del Baix Llobregat i de bona part de l'àrea metropolitana, que és la seu del Clúster de Salut Mental de Catalunya" .

Reivindicació històrica

La Plana del Delta del Llobregat és un territori en el qual viuen més de 250.000 persones i és propera a grans infraestructures de transport de passatgers i mercaderies, com l'aeroport del Prat, el port de Barcelona, estacions de ferrocarril de mitja i llarga distància (Sants Estació) i importants vies terrestres (AP-7, C-32, A-2, AP-2). Malgrat això, aquest territori manté un dèficit històric en la mobilitat i, sobretot, en el transport públic de passatgers, amb importants projectes estratègics paralitzats o ajornats durant anys per les administracions de l'Estat i de Catalunya. La plataforma vol pressionar per a l'ampliació i millora del servei ferroviari, la creació d'un carril bici-bus segregat a la carretera C-245 o la interconnexió en autobús dels parcs empresarials.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades