ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

03/30/2020 04:22:26 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


CoBoi reivindica amb una fira de projectes el valor de l’economia social
La plaça de la Generalitat ha acollit l'acte final de la tercera llançadora de projectes

06/15/2016

Aquest dimarts, 14 de juny, ha tingut lloc a la plaça de la Generalitat el Coboi FEST, festival d'innovació i economia social i solidària de Sant Boi. Durant un acte públic s'han presentat els dotze projectes participants en la tercera edició de la Llançadora d'Emprenedoria de Coboi i la iniciativa Fes Kiosc, el projecte que ha recuperat l'activitat del kiosc situat en aquesta plaça.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha afirmat que "hem volgut presentar públicament a la ciutadania, en un espai públic emblemàtic, diferents projectes que durant mesos han treballat per crèixer des d'una lògica social i cooperativa i que ens estan demostrant que una nova economia, més sostenible i centrada en les persones, és possible ".

Des de l'any 2012, el Laboratori d'Emprenedoria i Economia Social de Sant Boi (Coboi) treballa al Casal de Casablanca (un centre cívic reconvertit en seu d'aquesta iniciativa) per donar suport a aquest nou model econòmic, que proposa solucions innovadores i col·laboratives per buscar un impacte directe i sostenible en la realitat social .

Vídeo

El projectes de la tercera llançadora que s'han presentat a la Coboi FEST són

-Projecte Lleure Lliure (aprofitament dels patis escolars fora dels horaris lectius perquè els infants juguin lliurement a jocs escollits per ells mateixos)

-Projecte Mim Psicologia (acompanyament a infants, adolescents i famílies per a un desenvolupament emocional, social i cognitiu òptim)

-Projecte Talc (foment de l'escalada i els esports de muntanya com a alternativa d’oci per a infants i joves fonamentada en valors com la confiança i la superació)

-Projecte Blogirls 2.0 Magazine (revista digital elaborada per una comunitat de dones blogaires per a dones de tot el món)

-Projecte MdeMama (acompanyament per resoldre els dubtes i les dificultats relacionats amb la gestació , el part i la criança)

-Projecte Pirum (projecte per a l'autogestió d'una masia amb energies renovables i agricultura sostenible i ecològica)

-Projecte Voces para la transformación de la tierra (utilització del potencial de la veu com a eina per al creixement personal i l'expressió creativa aplicada a les arts escèniques)

-Projecte GipsyArt (projecte per a l'elaboració de productes i la promoció de la identitat cultural gitana des de l'autenticitat)

-Projecte LaPetjada (tallers i visites guiades adreçades a famílies, escoles i entitats medi ambient per al coneixement de l'entorn i el patrimoni natural de Sant Boi)

-Projecte RSE Valor i Gestió (suport per a la millora de la gestió de negocis amb elements responsabilitat social i corporativa)

-Projecte Espai Gran (serveis de suport a les necessitats específiques de la gent gran)

-Projecte EscribetuLibro (plataforma d'escriptura col·laborativa per fomentar la imaginació i la creativitat de forma col·laborativa mitjançant la literatura, especialment en el medi escolar)

També s'ha presentat Fes Kiosk , projecte de la iniciativa Coboi Innova. El seu objectiu és recuperar l'ús d'espais públics de la ciutat en situació de desús, en aquest cas el kiosc de la plaça de la Generalitat. Des de fa una setmana, aquest kiosc ha recuperat l'activitat com a espai de relació comunitària i intercanvi cultural i artístic gràcies a l'associació Circula Cultura!.

Durant l'acte s'ha anunciat la pròxima convocatòria de la 4a llançadora de projectes de Coboi i s'ha animat la ciutadania de Sant Boi a convertir les seves idees i inquietuds en projectes.

Coboi és una aposta de l'Ajuntament de Sant Boi per impulsar el cooperativisme i l'emprenedoria social a la ciutat. Des de l'any 2012, du a terme múltiples activitats. Una trentena de projectes han participat en les tres llançadores d'emprenedoria que s'hi han dut a terme fins ara.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades