ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/08/2021 02:31:37 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Reintroducció del llangardaix comú a la muntanya de Sant Ramon
La recuperació de l'entorn natural de Sant Boi ha estat clau per poder dur a terme aquesta acció

09/08/2016

El Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), situat a Masquefa (Anoia), ha alliberat dos exemplars de llangardaix a la muntanya de Sant Ramon de Sant Boi. Amb la intenció de recuperar aquesta espècie (que va abandonar el municipi arran dels incendis de fa 10 anys), l'Ajuntament va sol·licitar aquests exemplars fa 5 anys durant una visita al CRARC.

L'alliberament dels llangardaixos a Sant Boi es va fer coincidir amb la celebració recent de l'Aplec de Sant Ramon. La parella de llangardaixos ha estat cedida pel CRARC com a reconeixement a la bona gestió forestal feta els darrers anys i per l'esforç fet per l'Ajuntament en la recuperació de marges de pedra seca. Es tracta també d'un indicador de qualitat del nostre entorn natural ja que alliberaments com aquests són escassos i s'han produït només a altres espais emblemàtics com el massís de Montserrat.

Llangardaix comú

El nom del llangardaix comú, ocel·lat verd (Timon lepidus), és degut a les taques blaves que té als costats. Aquesta espècie pot arribar a fer 80 centímetres. El mascle té el cap més gros. Les femelles poden pondre fins a 22 ous cada any. Aquest rèptil menja insectes, petits rosegadors i fruita (cireres de pastor).

Recuperació de l'entorn

Els anys 2005 i 2006, curiosament el mateix dia 11 de juliol, Sant Boi va patir dos grans incendis forestals i es van cremar prop de 100 ha, aproximadament un terç de l'entorn forestal del municipi. Durant aquest temps, l'Ajuntament ha treballat en la recuperació forestal de la muntanya. Així, es fan tasques de manteniment demés de 22 km de camins a l'entorn forestal. També es treballa en la recuperació d'antics conreusi la creació de franges de protecció contra els incendis. Cal afegir la important tasca de prevenció desenvolupada pel voluntariat ambiental i els membres de l'ADF.

Video informatiu


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades