ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/24/2021 03:52:26 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


LAC 2016, els nous treballs de cultura comunitària a la ciutat
Persones i col·lectius han col·laborat per elaborar 8 treballs sota el lema Pot l'art transformar-nos?

09/15/2016

El dijous 15 de setembre s'inaugura una nova exposició delLaboratori d'Art Comunitari (LAC) a Can Castells Centre d'Art . Es tracta d'un recull de diferents propostes creatives realitzades per artistes que han treballat amb persones vinculades a escoles, entitats i associacions. La mostra inclou fotografies, pintura, escultura i instal·lacions al voltant de la manera d'entendre l'art en relació al món que ens envolta. És una experiència de cultura comunitària que dóna veu, mitjançant l'art contemporani, a persones i col·lectius que difícilment la tenen En aquesta ocasió el fil conductor dels treballs és l'art com a poderosa eina de transformació social i cultural .

La mostra, que es podrà veure fins al 6 de novembre, ens convida a reflexionar sobre el nostre present: la crisi dels refugiats, la realitat de les famíles o les dificultats per trobar feina són alguns dels temes tractats per artistes i persones, moltes de les quals, han pogut tenir una experiència amb el món de l'art per primera vegada.

8 propostes

En aquesta cinquena edició del LAC s'han fet realitat 8 projectes artístics. Abrázame (amb 100 participants, ha estat un dels més participatius), Geografías Emocionales (una reflexió al voltant de les migracions), Crear, construir en família (una experiència creativa en família), Artistes al carrer (un treball d'expressió plàstica amb persones usuàries del CASM Benito Menni), Selfies (el fruit d'un taller de coneixement sobre els autoretrats fets amb els dispositius mòbils), Coboi (treball sobre el creixement personal), Correspondències (una proposta realitzada amb suports ortopèdics que reflexiona sobre com podem millorar com a persones) i Lápiz (projecte del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona).

Fil conductor

Enguany, el fil conductor dels treballs ha estat la capacitat transformadora de l'art, tant des del punt de vista personal com social. L'art ha format part sempre de la vida de l'ésser humà i l'ha acompanyat al llarg de la història. Els participants han expressat artísticament les seves idees i punts de vista sobre aquest tema.

Col·lectius participants

Escola i AMPA Pedagogium Cos, Llar d'Avis Sant Josep, We Art, grups de manualitats i d'alfabetització de l'Ajuntament de Sant Boi, Servei d'Atenció a Persones amb Discapacitats intel·lectuals de CASM Benito Menni, famílies usuàries de la ludoteca L'Olivera, alumnes del PSI de Sant Boi, TalenMix, alumnes d'art del Casal de Ciutat Cooperativa i Molí Nou, Parc Sanitari Sant Joan de Déu i dones dels tallers de costura i fotografia del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona.

Artistes coordinadors

Yelena de Belgrado, Diego Tampanelli, Zita Rodrigues, Diego Mallo, Javier Salas, Helena Roche, Fundació Suñol, Toni Magnet, Montse Toribio i Simone Pallumbo.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades