ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/24/2021 05:28:03 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Dos projectes del Laboratori d'Art Comunitari de Sant Boi (LAC) es presenten a Barcelona
La galeria Lápiz acull treballs del LAC realitzats per presos de la Model

09/19/2016

Aquest dijous, dia 22 de setembre, a partir de les 19 hores, es presentarà a la Galeria d'Art Lápiz del barri del Born de Barcelona, l'exposició 'Expresiones'. Aquest mostra conjuga dos projectes del Laboratori d'Art Comunitari de Sant Boi realitzats per presos del Centre Penitenciari Model de Barcelona.

Els projectes que formen part de l'exposició 'Expresiones' són 'O semillas de intenciones' (LAC 2014) i 'O soy semilla... guardo sueño en mis manos' (LAC 2015). La ceramista i biòloga ambiental Zita Rodrigues va dirigir aquestes iniciatives transformadores d'intervenció socioeducativa en què unes 40 persones privades de llibertat van desenvolupar el potencial artístic a partir d'un treball centrat en la natura i la Terra.

El resultat són un conjunt d'una quarantena de peces artístiques que tenen en comú algun component orgànic i reflexionen sobre els paral·lelismes entre l'evolució de la natura i l'evolució vital de les persones. En el procés creatiu es va integrar la formació en valors com ara la recerca del coneixement, el creixement personal i la participació activa en la sostenibilitat del planeta.

La Galeria d'Art Lápiz és una galeria sense ànim de lucre i està especialitzada en art comunitari i desenvolupa la seva tasca al voltant de la creació artística per part de col·lectius en situació de vulnerabilitat.

LAC 2016: Pot l'art transformar-nos?

La presència de treballs del LAC a la sala barcelonina coincideix amb l`exposició a Sant Boi de les 8 propostes artístiques de l'edició de 2016, que fins al dia 6 de novembre es poden visitar a Can Castells, Centre d'Art .

Amb el títol 'Pot l'art transformar-nos?', l'exposició del LAC 2016 inclou fotografies, pintures, escultures i instal·lacions realitzades per persones vinculades a entitats, associacions i escoles.

El LAC és una experiència de cultura comunitària que dóna veu mitjançant la creació artística a persones i col·lectius habitualment silenciats pels circuits de l'art contemporani. En aquesta ocasió, el fil conductor dels treballs ha estat l'observació de l'art com a eina de transformació individual, social i cultural.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades