ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/25/2020 11:43:14 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi inaugura un itinerari inclusiu a la vora del riu Llobregat
L'acte coincideix amb la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

12/01/2016

Aquest matí s'ha inaugurat a Sant Boi un circuit inclusiu a la vora del riu Llobregat. Aquest itinerari surt del Camí del Sorral i arriba fins el Parc Lúdic Fluvial del Prat de Llobregat, amb una distància de 5.180 metres i un desnivell acumulat pròxim a 0 metres. L'acte s'emmarca dins de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre). La inauguració ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Lluïsa Moret, que ha destacat la tasca de l'Ajuntament per aconseguir que els espais i l'entorn de la ciutat siguin inclusius.

La inauguració ha coincidit amb una de les rutes per l'entorn natural programades per les persones usuàries de gimsuau (col·lectiu gent gran que també n'és usuari potencial). Durant la marxa, les persones que han participat han pogut fer ús de bicicletes adaptades. L'alcaldessa ha destacat el potencial de la pràctica esportiva com a instrument de cohesió i inclusió.

L'itinerari inaugurat avui és fruit de la col·laboració entre diversos àmbits municipals participants en el projecte (Medi Ambient, Esports, Inclusió Social i Igualtat) i la Fundació Itinerarium, que ja ha dissenyat d'altres itineraris inclusius aptes per a tothom arreu de Catalunya (impulsats per la Fundació Anna Vives i l'Eduard Jornet i amb el padrinatge del Kilian Jornet). També ha col·laborat l'Ajuntament del Prat (atès que el punt intermedi de l'itinerari és situat al seu terme municipal) i el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat (per les facilitats que ens han donat per la propera col·locació d'un punt de càrrega per a les bateries de les cadires de rodes elèctriques a Can Comas i per la propera adaptació del mobiliari de lleure que faran del mateix indret).

El recorregut s'ha senyalitzat com a itinerari inclusiu i ha estat prèviament realitzat per components de l'Associació Aramis de Sant Boi, per tal de verificar de manera pràctica la seva accesibilitat.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades