ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/12/2018 09:59:13 PM
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'energia elèctrica contractada per l'Ajuntament de Sant Boi és 100% d'origen renovable a partir d'enguany
L'objectiu és complir amb els compromisos de lluita contra el canvi climàtic subscrits per reduir l'efecte hivernacle

01/13/2017

Tota l'energia elèctrica consumida a partir d'aquest 2017 per l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat (equipaments, edificis municipals, enllumenat públic, semàfors i bombeig) serà 100% renovable amb certificat de garantia en origen. Aquesta fita s'ha aconseguit gràcies a la compra agrupada amb altres municipis catalans, que permet també fixar condicions ambientals i socials a les empreses comercialitzadores i disminuir el cost.

És una mesura del conjunt d'actuacions que s'estan realitzant per complir amb els compromisos de lluita contra el canvi climàtic subscrits per l'Ajuntament, mitjançant els quals el consistori s'ha compromès a una reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle del 20% pel 2020 i del 40% per a l'any 2030.

Aquesta nova contractació elèctrica ha suposat una disminució del cost de l'energia, que amb les mesures d'eficiència executades permet que l'Ajuntament redueixi en 500.000 euros la despesa en subministrament (una reducció del 15% respecte el 2016). Així es podran destinar més recursos a combatre la pobresa energètica i atendre les necessitats socials bàsiques de la població.

Durant el 2017 s'ampliarà el compromís i la col·laboració amb les cooperatives de consum d'energia verda, per fomentar l'ús i la implantació de les energies renovables i impulsar l'economia socialment responsable en el municipi.

L'Ajuntament continuarà bonificant el 50% de l'Impost sobre Béns Immobles a tots els particulars i empreses que realitzin una instal·lació tèrmica o elèctrica per fomentar l'ús de les energies renovables i l'economia verda.

Més informació: www.santboi.cat/ordenancesfiscals17


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades