ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/07/2020 02:56:55 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Ple dóna suport a la celebració del "Dia Internacional de Commemoració anual en memòria de les víctimes de l'Holocaust i de prevenció de crims contra la humanitat"
L'Ajuntament s'adhereix a la Xarxa "Mai Més" i aprova la signatura d'un conveni de col·laboració amb l'Amical de Mauthausen

01/20/2017

El Ple de Sant Boi s'ha afegit a la celebració del "Dia Internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust i de prevenció de crims contra la humanitat", prevista per al proper 27 de gener. A la vegada, l'Ajuntament s'adhereix a la Xarxa "Mai Més" i aprova la signatura d'un conveni de col·laboració amb l'Amical de Mauthausen, que aplega familiars i amics de les persones deportades a aquest sinistre camp d'extermini, entre elles algunes procedents de Sant Boi.

La Xarxa "Mai Més" pretén que cada municipi signatari (Ajuntament, associacions i escoles) treballi amb un altre enfocament l'adquisició de valors d'acceptació de la diferència, a través de la recuperació de la memòria dels oprimits de cada poble en clau de primera persona. En aquest context, poc després de la data reservada anualment a l'efecte per l'ONU (el dia 27 de gener), el municipi renovarà la placa de la plaça Montserrat Roig evocativa de les deportacions, l'exili i les persones represaliades pel franquisme.

Exposició al Museu

Amb aquestes iniciatives, Sant Boi progressa en un dels cicles que integren el seu Programa Municipal de Memòria Històrica, el de l'Holocaust, la deportació i la memòria republicana, on també s'hi integren activitats com l'exposició guiada "Fugint de l'Holocaust " (que es pot visitar al Museu Municipal), la taula rodona "Holocaust: memòria i compromís", prevista al mateix Museu per al dia 2 de febrer, o la roda de conferències escolars sobre la deportació republicana programades per als mesos de febrer, març i l'abril de 2017 en diferents centres d'educació secundària.

Memòria històrica

Altres accions del Programa de Memòria Històrica es centren en la recuperació i reivindicació de la figura de la periodista Montserrat Roig, l'eradicació de la pictografia franquista residual en façanes, la divulgació del Projecte d'Identificació Genètica de les restes de les persones exterminades pel règim franquista i sepultades anònimament en fosses comunes i tot un seguit d'activitats cogenerades amb la comunitat, com el projecte "Fem MemoriArt" dissenyat conjuntament amb diferents operadors socials.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades