ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/04/2020 03:19:05 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi participa aquest mes en la 2a Marató de l'estalvi energètic per a la lluita contra la pobresa energètica
Els 13.000 euros estalviats en la primera edició s'han destinat íntegrament a un projecte social

01/26/2017

Sant Boi dóna visibilitat durant aquest mes de febrer al seu compromís permanent amb l'eficiència i l'estalvi energètic, l'acció contra el canvi climàtic i la lluita enfront de la pobresa energètica. La ciutat participa en la segona edició de la marató en què dotze ajuntaments catalans 'competeixen' amistosament per reduir els consums d'electricitat, gas i aigua als seus equipaments públics.

La 2a Marató de l'estalvi energètic per a la lluita contra la pobresa energètica té lloc de l'1 al 28 de febrer. En aquesta edició hi participen cinc edificis de Sant Boi, concretament les escoles Parellada, Ciutat Cooperativa, Rafael Casanova, Antoni Gaudí i Antoni Tàpies , que miraran de reduir els seus consums en relació als registrats en les mateixes dates de l'any passat.

Aquesta campanya de sensibilització i bones pràctiques en l'ús i el consum d'energia té la voluntat afegida de destinar l'estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica .

L'any 2016 Sant Boi va iniciar la primera edició juntament amb 3 municipis més. Enguany hi participaran 12 ajuntaments: Badalona, El Prat, Esplugues, Granollers, Malgrat de Mar, Manresa, Mataró, Pineda de Mar, Sant Boi, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Vilanova i La Geltrú.

En aquella edició es van generar a la ciutat 13.000 d'estalvi energètic, que s'han destinat ara íntegrament al Projecte d'agents contra la vulnerabilitat i la pobresa energètica d'acord amb els objectius de la campanya. Aquest projecte consisteix en la realització de visites a domicilis de famílies en situació de vulnerabilitat per fer-hi actuacions de millora i promoure millors hàbits de consum.

L'eficiència energètica és una política clau per al govern municipal de Sant Boi per la vinculació amb la lluita contra el canvi climàtic i contra la pobresa energètica. L'Ajuntament va reduir al llarg de 2016 en 500.000 euros la seva factura energètica global (-15%) i continuarà invertint enguany en enllumenat de baix consum per seguir generant estalvi i dedicant-lo a atendre necessitats socials de pobresa energètica.

Nota de Premsa 1a Marató de l'Estalgia


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades