ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/07/2020 02:56:00 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Visites a domicili per combatre situacions de pobresa energètica
Un projecte municipal proposa actuacions de millora a les llars i tràmits per reduir el cost de les factures

02/09/2017

L'Ajuntament ha posat en marxa un nou projecte adreçat a persones i famílies que estan en situació de vulnerabilitat o pobresa energètica. Un equip format per dos agents energètics i una treballadora social fa visites a domicili per analitzar les instal·lacions d'energia i els hàbits de consum a la llar i proposar actuacions de millora i comportaments més eficients.

L'objectiu principal del projecte, adreçat a persones ateses pels Serveis Socials Municipals, és capacitar aquestes persones perquè puguin gestionar de manera més eficient els consums d'energia i reduir l'import de les seves factures.

L'Ajuntament ha contractat per sis mesos les tres persones que fan les visites, gràcies a un pla d'ocupació finançat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Són persones que, com moltes altres amb motiu de la crisi econòmica, tenien dificultats per accedir al mercat de treball. D'aquesta manera poden formar-se i adquirir experiència laboral en un sector amb expectatives de creixement .

L'equip d'agents energètics visita cada llar dues vegades. Durant la primera visita, observen la situació de l'habitatge i els consums facturats i recomanen mesures per millorar l'eficiència energètica i el confort climàtic. També informen sobre els tràmits que es poden fer per rebaixar costos (bons socials, disminució de la potència contractada, bonificació del rebut de l'aigua per tram de consum...).

Durant la segona visita es duen a terme les millores al domicili o es revisen i confirmen les gestions realitzades. L'equip també s'encarrega, si és necessari, d' acompanyar les famílies a l'hora de fer gestions amb les empreses subministradores.

Les mesures recomenades més habitualment són la sustitució de bombetes incasdencents per altres amb tecnologia LED, la instal·lació d'atomitzadors a les aixetes o la col·locació de rivets a les finestres (aïllament tèrmic).

L 'Ajuntament assumeix el cost de les actuacions , que com a mitjana tenen un import d'entre 40 i 50 euros per habitatge. Els tràmits per reduir el cost de les factures poden representar entre 10 i 20 euros més d'estalvi mensual per a les famílies. Les persones beneficiàries signen un document en què es comprometen amb l'Ajuntament a mantenir al llarg del temps les millores realitzades.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades