ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/07/2020 01:11:29 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Un pla estratègic integrarà totes les polítiques destinades a millorar la salut de la població
L'Ajuntament vol que totes les seves polítiques municipals tinguin en compte la seva incidència en la salut

02/17/2017

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat l'elaboració del Pla local de Salut de Sant Boi de Llobregat. Aquest instrument de planificació estratègica definirà objectius i mesures per millorar la salut de la població, afavorir hàbits i estils de vida saludables i disminuir les desigualtats en salut per qüestió de gènere, situació social, edat o territori.

L'Ajuntament preveu aprovar aquest document a finals de l'any 2017. En els pròxims mesos es faran una diagnosi de la situació actual de la salut al municipi i s'establirà un pla d'acció per orientar les polítiques locals dels pròxims anys de cara a prevenir, promoure i protegir la salut individual i comunitària. L'elaboració del document s'acompanyarà d'un procés de participació ciutadana. El treball en xarxa amb la resta d'agents que operen en aquest àmbit a nivell local (iniciativa social, iniciativa mercantil i altres administracions) serà una de les prioritats.

L'elaboració del document s'acompanyarà d'un procés de participació ciutadana. El treball en xarxa amb la resta d'agents que operen en aquest àmbit a nivell local (iniciativa social, iniciativa mercantil i altres administracions) serà una de les prioritats.

L'Ajuntament vol adoptar una perspectiva transversal perquè totes les polítiques municipals (en els àmbits de la mobilitat, el medi ambient, l'esport, la gent gran, etc) tinguin en compte quina és la seva incidència en la salut de les persones.

Eixos d'intervenció

Els 10 eixos d'intervenció que es preveu desenvolupar al Pla Local de Salut són: envelliment saludable; consum de drogues i problemes associats; salut mental i benestar emocional; violència i maltractament en col·lectius vulnerables; hàbits i estils de vida saludables; sexualitat i salut reproductiva; seguretat ambiental; salut alimentària; animals de companyia; i Sistema Local de Salut.

L'Ajuntament ha demanat una subvenció a la Diputació de Barcelona per finançar l'elaboració del Pla local de salut.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades