ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 09:23:42 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi participa a una trobada en suport a la campanya Casa Nostra Casa Vostra
El municipalisme català fa una crida a favor de l'acollida de les persones refugiades

02/15/2017

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i la tinenta d'alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, han participat avui a un acte del municipalisme català a favor de l'acollida de les persones refugiades. El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya organitzen aquesta trobada en suport amb la campanya Casa Nostra Casa Vostra.

L'acte ha tingut lloc al Comptador Memorial "Som i serem Ciutat Refugi" de Barcelona, situat a la platja de la Barceloneta. Els organitzadors han fet una crida a la participació ciutadana a la manifestació "Volem Acollir" que es farà el 18 de febrer a les 16 h a plaça Urquinaona de Barcelona. La Taula Local d'Acollida de Sant Boi va acordar el passat dilluns convocar als santboians i santboianes, el dia 18 de febrer a les 15 hores, a la plaça de l'Ajuntament per anar plegats a la manifestació.

Casa Nostra Casa Vostra reuneix més de 200 entitats de l'àmbit de la solidaritat, sindical, educatiu i cultural per reclamar a les institucions catalanes una acció decidida d'acollida i denunciar que el tancament de fronteres vulnera els drets humans, el dret internacional i els compromisos adquirits pels estats europeus. L'objectiu és una gran manifestació a Barcelona el proper dissabte. El Palau Sant Jordi va acollir l'11 de febrer un concert en solidaritat amb els sol·licitats de refugi a Europa.

Manifest

Les entitats han redactat un manifest que ja es pot signar en línia per denunciar que les polítiques de tancament de fronteres de la Unió Europea incentiven la mortalitat i criticar la inacció de l'Estat espanyol. A més, reclama a les institucions catalanes compromisos immediats per passar de les paraules als fets i garantir que Catalunya sigui terra d'acollida. El text defensa la lliure circulació de persones com a dret fonamental recollit a l'article 13 de la Declaració Universal dels Drets Humans i anima la ciutadania a mobilitzar-se i fer sentir la seva veu.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades