ES Other languagesPlaša de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

07/26/2017 12:43:44 AM
estiuWEB
Ajuntament Ciutat TrÓmits Participa Comunicaciˇ
Portal de TransparŔncia. Obre enllaš extern en una finestra nova
Imprimir


El Ministeri de Foment es compromet a reprendre a l’abril les obres de la variant
El director general de Carreteras ha mantingut avui una reuniˇ a Sant Boi amb els municipis afectats, la Generalitat i la Diputaciˇ

02/24/2017

Sant Boi ha acollit avui una reuniˇ clau per desencallar les obres de la variant de la C-245 i reduir les afectacions que ocasionaran en la mobilitat de la zona. El director general de Carreteras, Jorge Urrecho, s’ha compromŔs que el Ministeri de Foment reprendrÓ, el pr˛xim mes d’abril, les obres de connexiˇ de l'autopista C-32 amb el cinturˇ del Litoral (variant de la C-245), paralitzades des de fa un any i mig. La intenciˇ del Ministeri de Foment Ús, segons les seves paraules, que l’obra avanci el mÚs rÓpidament possible i sense mÚs paralitzacions.

El representant del Ministeri de Foment ha adoptat aquests compromisos durant la reuniˇ celebrada aquest divendres, dia 24 de febrer, amb les alcaldesses de Sant Boi, Llu´sa Moret; Santa Coloma de Cervellˇ, Anna MartÝnez, i Sant Vicenš dels Horts, Mayte Aymerich, i l'alcalde de Torrelles, Ferran Puig. TambÚ hi han assistit el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, i el gerent de Serveis d'Infraestructures ViÓries i Mobilitat de la Diputaciˇ de Barcelona, Vicenš Izquierdo, entre altres responsables de les institucions esmentades.

La represa de les obres serÓ finalment possible un cop aprovada la modificaciˇ necessÓria del projecte original i la disponibilitat pressupostÓria per executar-lo. Aquesta modificaciˇ del projecte suposarÓ un increment de 7 milions d’euros sobre el pressupost inicial, que passarÓ de 50 a 57 milions d’euros.

Totes les parts han valorat com a molt positiva i necessÓria la colĚlaboraciˇ dels darrers mesos i han mostrat la voluntat que es continu´ treballant de manera coordinada.

En la reuniˇ d’avui s’han abordat, entre altres compromisos, un calendari d’execuciˇ, mecanismes per reduir la important afectaciˇ que les obres han de tenir en la mobilitat i la creaciˇ d’una comissiˇ de seguiment i coordinaciˇ interinstitucional.

Calendari d’obres i talls de circulaciˇ

El director de Carreteras ha informat del calendari previst d’obres i talls de trÓnsit:

-Fase 1: abril-juny 2017: reinici de les obres i finalitzaciˇ de la fase 1 (actualment interrompuda).

-Fase 2: juliol-desembre 2017: reobertura de l’accÚs a Sant Boi des de la carretera C-245 (direcciˇ CornellÓ). Tancament a la circulaciˇ de vehicles de la sortida a la C-245 des de la BV-2002 a l’alšada de Sant Boi (direcciˇ Viladecans). Obertura al trÓnsit de la part executada de la nova variant.

-Fase 3: gener-octubre 2018: fase decisiva de les obres, amb el tall de la circulaciˇ a la carretera BV-2002 a l’alšada de Sant Boi

D’acord amb aquest calendari, els treballs de construcciˇ de la variant haurien de quedar enllestits abans de finalitzar l’any 2018.

Mesures alternatives

Durant la reuniˇ s’ha reiterat per part de les alcaldesses i els alcaldes dels municipis afectats, la necessitat d’oferir alternatives viables per a la mobilitat de la zona, vista la important afectaciˇ que el tall de la BV-2002 comportarÓ quan es produeixi a principis de 2018.

Les principals mesures previstes pel Ministeri, que s’aniran preparant i executant durant l’any 2017, sˇn:

-Adequar vies i facilitar mesures alternatives per agilitar les sortides de la ciutat de Sant Boi en direcciˇ cap a Viladecans

-Semaforitzar provisionalment la ‘rotonda de les Ovelles’ de Sant Vicenš dels Horts (BV-2002) per afavorir una major fluidesa en aquesta rotonda i reduir l’afectaciˇ de la major cÓrrega de vehicles que haurÓ d’absorvir.

-Ampliar provisionalment amb un carril addicional de circulaciˇ el vial situat entre aquesta rotonda i l’A2 a l’alšada de Sant Vicenš dels Horts (passant de 1+1 a 2+1 carrils). Aquest itinerari es planteja com la principal via alternativa mentre durin les obres per als vehicles que circulen habitualment per la BV-2002 des de Santa Coloma de Cervellˇ, Torrelles i Sant Vicenš dels Horts.

Comissiˇ de seguiment

El Ministeri de Foment, la Generalitat de Catalunya, la Diputaciˇ de Barcelona i els quatre municipis afectats per les obres han acordat la creaciˇ d’una comissiˇ de seguiment interinstitucional per coordinar l’execuciˇ de les obres i els plans de mesures alternatives de mobilitat i transport p˙blic per als mesos en quŔ es duguin a terme. La comissiˇ celebrarÓ una primera trobada durant la segona quinzena de marš.

Enllašos d'interÚs

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinciˇ de Ciutat de la CiŔncia i la Innovaciˇ Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - AvÝs legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web