ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/07/2020 02:30:07 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Campanya de vigilància per combatre la presència d'excrements animals a la via pública
En un mes, la Policia Local ha cursat 170 denúncies per incompliments de l'ordenança que regula la tinença d'animals

03/22/2017

La Policia Local ha realitzat una campanya de vigilància intensiva en relació a la tinença responsable d'animals de companyia, amb especial atenció a la presència d'excrements a la via pública. És una primera actuació per incidir sobre aquest problema, una preocupació expressada de forma reiterada per la ciutadania.

La Policia Local ha destinat a aquesta campanya 718 hores de treball en torns de matí i tarda durant el mes de febrer, mitjançant la participació de patrulles, agents de barri i també agents no uniformats. L'activitat desenvolupada ha comportat un total de 170 denúncies . L'Ajuntament tramitarà els corresponents expedients per sancionar les infraccions detectades.

L'incompliment de les Ordenances Municipals pel que fa a les mesures higièniques relatives a l'orina i els excrements dels animals s'han traduït en 41 denúncies . Les zones on més s'han concentrat les infraccions han estat el Parc de la Muntanyeta i la part del barri de Marianao més pròxima a la Ciutat Cooperativa.

Altres circumstàncies que han motivat intervencions policials durant aquesta campanya han estat el fet que els animals no estiguessin censats o identificats amb xip o que anessin deslligats. També s'han cursat denúncies relacionades amb la tinença d' animals potencialment perillosos (llicència, assegurança, xip, morrió...).

Ordenança municipal sobre la tinença i la protecció dels animals

Les persones propietàries estan obligades a evitar que els seus animals de companyia ocasionin molèsties o riscos a altres persones. L'article 9 de l'Ordenança municipal sobre la tinença i la protecció dels animals estableix com a mesura higiènica ineludible "recollir i retirar els excrements i dipositar-los embolicats convenientment en un contenidor de rebuig".

També prohibeix que els animals orinin o facin les seves deposicions fecals en àrees de joc infantil, zones verdes o terroses, parets d'edificis, vehicles, mobiliari urbà o altres béns de la via pública. Preferiblement, els animals han de fer les seves necessitats als embornals de la xarxa de clavegueram, a la part inferior de la vorera, als escocells dels arbres o en llocs especialment habilitats

Des de l'any 2015, l'Ajuntament considera com a 'greu' i no com a 'lleu' l'incompliment de l'obligació de recollir els excrements dels animals. L'import actual de la sanció és d'entre 301 i 450 euros.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades