ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/04/2020 05:44:06 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi impedirà l'entrada a la ciutat de l'autocar de l'associació HazteOir
L'Ajuntament vol expressar el compromís amb els drets bàsics de les persones, especialment del col·lectiu LGTB

03/01/2017

L'Ajuntament de Sant Boi rebutja la campanya de l'associació ultracatòlica HazteOir, que ha retolat un autocar amb missatges que indueixen a la intolerància i l'odi contra el col·lectiu LGTB i atenten contra els seus drets bàsics. L'Ajuntament se sumarà a les accions divulgatives i jurídiques empreses per diferents institucions i associacions amb la finalitat d'evitar l'entrada del vehicle a les seves ciutats.

El govern municipal de la ciutat considera que aquesta campanya vulnera greument el Codi Penal i constitueix un pressumpte delicte d'odi, ja que fomenta la discriminació i l'estigmatització de menors trans. També vulnera la llei catalana 11/2014, del 10 d'octubre, que prohibeix accions públiques incitadores d'oci i rebuig contra el col·lectiu LGTB. Aquests motius tenen, d'acord amb el punt de vista municipal, prou solidesa jurídica com per prohibir la circulació d'aquest vehicle pels carrers de la ciutat.

L'Ajuntament també vol denunciar públicament que l'any 2013 el govern espanyol del Partit Popular va declarar l'associació HazteOir com a 'entitat d'utilitat pública'. La campanya actual és una prova que l'entitat no compleix els requisits legals per gaudir d'aquesta distinció, que preveu diversos beneficis jurídics i fiscals, i, per tant, Sant Boi se sumarà a les accions previstes per revertir aquesta declaració.

Sant Boi és una ciutat compromesa en la defensa dels drets bàsics de les persones, especialment del col·lectiu LGTB. Les polítiques en relació a aquest col·lectiu són una de les prioritats del govern municipal per afavorir la inclusió social i la igualtat d'oportunitats al municipi.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades