ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/07/2020 02:58:40 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La zona blava de Sant Boi ja es pot pagar des del mòbil
La nova aplicació aParcApp és també una eina per a la promoció del comerç local

03/09/2017

L'Ajuntament ha posat en marxa una aplicació perquè es pugui pagar la zona blava des del telèfon mòbil. Aquest nou servei és més còmode per a les persones usuàries i permet ajustar el pagament al temps real d'estacionament. En la primera setmana de funcionament, 86 persones de Sant Boi ja s'han donat d'alta.

L'aplicació aParcApp es pot fer servir amb 'smarphones' iOS/Apple o Android en totes les àrees de zona blava del municipi. El servei és gratuït sense cap cost addicional si, en donar-se d'alta, s'accepta rebre al telèfon publicitat del comerç local.

El sistema habitual de pagament mitjançant parquímetres continua en funcionament. El nou servei, però, és més còmode per a les persones usuàries, ja que pagant des del mòbil no cal desplaçar-se fins al parquímetre, no cal calcular prèviament el temps d'estacionament i no cal utilitzar monedes . En algunes zones, l'aplicació permet consultar en un mapa on hi ha places lliures d'aparcament.

Els veïns i veïnes de les àrees de zona blava que facin ús del nou servei hauran de disposar igualment de la seva targeta per poder beneficiar-se de la 'tarifa resident' . Aquestes targetes amb descomptes i condicions especials s'han de demanar a l’Oficina Municipal d’Atenció a les Persones (per Internet o al telèfon 93 635 12 12).

Eina de promoció del comerç local

L'aplicació aParcApp és també una eina de promoció del comerç local, que assumeix el cost del servei a canvi de la inserció d'anuncis dels seus productes i serveis. Els establiments comercials també poden generar si ho desitgen tiquets de regal de saldo d'estacionament per bonificar la clientela per aparcar a la zona blava.

Només el 4,3% de les places d'aparcament són de zona blava a Sant Boi

A Sant Boi hi ha 14.600 places d'aparcament al nucli urbà. El 95,7% són gratuïtes, mentre que només el 4,3% funcionen en règim de zona blava. En total hi ha 618 places de zona blava, incloses les que es van activar al febrer en els carrers adjacents a l'eix cívic i comercial del carrer de Lluís Pascual Roca.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades