ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/07/2020 02:13:38 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Ajuts econòmics a famílies vulnerables per pagar l'IBI
El termini per sol·licitar l'anomenat 'IBI social' romandrà obert fins al 31 de març

03/21/2017

L'Ajuntament de Sant Boi ha obert aquesta setmana el termini perquè persones econòmicament vulnerables puguin sol·licitar compensacions en l'import de l'Impost de Béns Immobles (IBI) de l'habitatge habitual. El Pressupost Municipal 2017 destina una partida de 100.000 euros a aquesta finalitat.

Per alleugir la situació de les famílies amb escassa capacitat econòmica, la convocatòria d'ajuts preveu una compensació de l'import dels rebuts per valor del 50% o el 75% segons els casos (en funció dels ingressos de la unitat familiar).

Les persones beneficiàries de l'IBI social hauran de complir diversos requisits , com ara que el valor cadastral del seu habitatge sigui inferior a 125.000 euros, que cap membre de la unitat familiar sigui titular d'un altre habitatge, que estiguin al corrent de les obligacions tributàries o que resideixin a Sant Boi des de l'1 de gener de 2016 com a mínim.

La convocatòria romandrà oberta fins al dia 31 de març . En cas de ser concedida l'ajuda, el pagament serà compensat directament en el rebut de l'IBI d'aquest any.

L'aplicació del 'IBI social' és una nova mostra de sensibilitat social del govern municipal de Sant Boi , que des de l'inici de la crisi econòmica ha fet de les polítiques socials la seva màxima prioritat i ha treballat per garantir el dret de la ciutadania a l'habitatge. Aquestes finalitats concentren els principals increments pressupostaris dels comptes municipals de 2017 en relació a l'any anterior.

Sol·licituds


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades