ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/07/2020 01:48:02 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi acull una jornada sobre la reforma horària
L'acte s'inscriu dins la commemoració dels 40 anys de feminisme

03/22/2017

La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer va acollir ahir la celebració de la jornada La reforma horària, una oportunitat per a la igualtat. L'acte va comptar amb la participació de l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà. Durant la jornada es va tractar sobre la situació de les dones en el mercat de treball i sobre la nova organització social del temps. També es van presentar les experiències de l'àmbit del comerç vinculades als nous usos del temps.

L'alcaldessa ha recordat que la jornada s'inscriu dins la commemoració dels 40 anys de feminisme. En el seu discurs va remarcar que des de l'Ajuntament es va començar a treballar les polítiques d'usos del temps, durant el mandat 2007-2011, perquè es tenia clar que el temps és un dret de ciutadania, però també perquè s'es conscient que la distribució del temps està vinculada a les desigualtats, sobretot la desigualtat entre homes i dones . També va recordar que Sant Boi ha estat una ciutat pionera en aquesta matèria amb la signatura del Pacte per a l'ús del temps a la ciutat al març de 2011 i amb la incorporació, l'any 2014, a l'impuls de la Iniciativa per la Reforma Horària. D'altra banda, el president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, va dir que el Consell Comarcal promou la reforma horària amb accions per contribuir al canvi (com la jornada celebrada ahir) i amb un posicionament polític favorable.

L'objectiu de la jornada era reflexionar sobre el repte d'impulsar canvis concrets en la gestió dels horaris quotidians per tal d'adequar-los a estils de vida que facin compatibles els temps de treball, els temps de cura, els temps personals, els de participació comunitària i, també, sobre el rol del comerç de proximitat en aquest procés de canvi. A banda de l'Ajuntament de Sant Boi i el Consell Comarcal, la iniciativa va comptar amb la col·laboració del Consell de dones del Baix Llobregat i la Diputació de Barcelona.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades