ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/07/2020 02:21:13 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels reclamen a Mariano Rajoy que concreti el "Metro del Delta"
Les quatre ciutats demanen una xarxa de transport públic eficient i sostenible.

03/29/2017

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret; l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez; l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i l'alcaldessa de Castelldefels, Candela López exigeixen al Govern Central que prioritzi les inversions per millorar la mobilitat a la cornisa del Delta del Llobregat. Davant l'anunci del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, de destinar 4.000 milions d'euros a la xarxa de Rodalies de Catalunya, els alcaldes reclamen que aquesta inversió inclogui un impuls definitiu a l'anomenat "Metro del Delta". Les quatre ciutats han tornat a exigir a l'Estat que recuperi i prioritzi els projectes per dotar el Delta del Llobregat d'una xarxa de transport públic eficient i sostenible.

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha manifestat que "en aquest moment en què el Govern Central està comprometent inversions de millora de les Rodalies a Barcelona, el Delta no pot quedar fora. La construcció d'aquesta línia de ferrocarril soterrada entre Castelldefels i Cornellà, que estava concretada des de fa anys, és vital per als nostres ciutadans i ciutadanes. Ha arribat l'hora del Delta".

Ara fa un any, els quatre alcaldes reclamaven conjuntament a la Generalitat i al govern central que traguessin del calaix projectes cabdals per posar fi al dèficit històric en la mobilitat, i sobretot en el transport públic de passatges, que pateix el Delta. Entre aquests projectes estratègics paralitzats o ajornats des de fa anys, destacaven el del “metro del Delta”, una infraestructura que inicialment estava concebuda com una nova línia de metro i que es va redefinir l'any 2006 com a nova línia de Rodalies Cornellà-Castelldefels, i per tant, competència del govern central.

El nou projecte (consistent en la construcció d'un tram de doble via d'una longitud aproximada de 22,4 km i amb 11 estacions, quatre de les quals de nova construcció) va ser sotmès a consultes ambientals. L'any 2010 s'aprovava provisionalment i se sotmetia a informació pública el projecte. Des d'aleshores, no hi ha hagut cap avanç per a la seva execució.

Per als alcaldes, el progrés econòmic i social del Delta del Llobregat també implica atendre altres reivindicacions en matèria de mobilitat: iniciar les obres del carril de bus segregat a la carretera C-245 entre Cornellà i Castelldefels; millorar la categoria de l'estació de Viladecans perquè parin tots els trens; ampliar l'aparcament de RENFE a Gavà o integrar-lo en la reordenació del sector de la Roca; incrementar la freqüència d'aturada dels trens a Castelldefels-platja; millorar les línies dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sant Boi, i implantar una línia d'autobús per donar servei als polígons industrials ubicats per sobre de la C-32.

En aquesta demanda per unes infraestructures que dotin el Delta d'un transport públic modern, eficaç i sostenible, els alcaldes no estan sols. La UPC, patronals i sindicats també s'han afegit a aquesta reivindicació en incorporar-se a la plataforma impulsada pels ajuntaments, el passat mes de maig, per reivindicar la millora de la mobilitat al territori.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades