ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/04/2020 03:59:27 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Conveni de col·laboració amb Amical de Mauthausen per a la prevenció del feixisme
L'Ajuntament de Sant Boi és membre des de gener de la xarxa Mai Més

03/29/2017

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el president de Amical de Mauthausen i altres camps i totes les víctimes del nazisme d'Espanya, Enric Garriga, han signat aquest dimecres, 29 de març, un conveni de col·laboració. L'objectiu de l'acord és articular activitats, principalment educatives i de sensibilització, per prevenir el feixisme a Sant Boi.

El conveni també pretén ser una eina per conservar la memòria històrica de la deportació republicana , impulsar la recerca històrica sobre les persones de la ciutat que van patir-la i reconéixer i rehabilitar totes les persones de Sant Boi que han patit persecució a causa de defensar la democràcia i les llibertats.

Entre els compromisos assolits per l'Ajuntament hi ha donar suport a les activitats educatives del projecte Mauthausen/Buchenwald i a la celebració del Dia Internacional de l'Holocaust i de Prevenció de Crims contra la Humanitat.

L'entitat Amical de Mauthausen realitzarà xerrades i conferències als centres de secundària de la ciutat i participarà en accions municipals coincidents amb els seus objectius de treball.

Sant Boi treballa, mitjançant el Programa Municipal de Memòria Històrica , en la recuperació de la memòria històrica del municipi com a patrimoni col·lectiu i com a símbol permanent de la tolerància, de la dignitat dels valors democràtics i el rebuig del totalitarisme. Algunes de les accions en marxa tenen a veure amb la reivindicació de la figura de la periodista Montserrat Roig i l'eradicació de la pictografia franquista residual en les façanes.

El passat més de gener, l'Ajuntament es va adherir a la xarxa de memòria i prevenció del feixisme 'Mai Més' . Un centre educatiu del municipi, l'escola Pedagògium Cos, també s'ha sumat a aquesta iniciativa.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades