ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/26/2021 07:45:00 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Nou Espai de Relació Institucional per a la millora de la convivència i la cohesió social al barri de Marianao
L'Ajuntament, la Fundació la Caixa i la Fundació Marianao impulsen el projecte amb la col·laboració d'institucions públiques i entitats socials

04/20/2017

L'Ajuntament de Sant Boi, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; la Diputació de Barcelona; el Consell Comarcal del Baix Llobregat; la Fundació La Caixa, la Fundació Marianao i altres 6 entitats del territori han signat aquest dijous, dia 20 d'abril, l'acord de col·laboració per a la creació de l'Espai de Relació Institucional per a la millora de la convivència i la cohesió social al barri Marianao, en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural 'Marianao Té Cor'.

Galeria de fotos

En el decurs de l'acte de presentació i signatura de l'Espai de Relació Institucional, l' alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret , ha destacat que "Sant Boi és, gràcies a la suma d'esforços entre les institucions i el teixit social, un referent del treball comunitari i del compromís col·lectiu amb voluntat transformadora que caracteritza aquest projecte, que amb aquest acord es consolida i s'amplia a noves entitats".

La consellera de consellera del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa, ha considerat que "un acord de col·laboració per a l'acció comunitària al servei de les persones vulnerables no es pot entendre sense el treball cooperatiu de les institucions i les entitats".

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha manifestat que "el treball que es fa a Marianao és important, pertinent i efectiu en un món en què l'ancoratge de les persones a la comunitat és clau per fer front a reptes transcendentals" i ha avançat que "aquest treball el podem desenvolupar a altres barris d'altres ciutats del territori de Barcelona".

El president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà , ha afirmat que "per al Baix Llobregat és un orgull la feina ben feta, amb passió, il·lusió i ganes que es fa a Marianao" i ha desitjat "que en aquesta nova etapa siguem capaços de confirmar l'èxit d'aquest procés comunitari".

El director corporatiu de l'Àrea Social de la Fundació Bancària "La Caixa", Marc Simón, ha destacat que "en el marc del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (ICI), entre tots podem ser més efectius per aportar millores a un barri i a les persones que hi viuen, en aquest cas amb el lideratge de la Fundació Marianao per la seva presència al territori durant tants anys i amb el protagonisme i la implicació dels veïns i les veïnes".

El director general de la Fundació Marianao, Josep Torrico, ha definit el barri de Marianao com "una comunitat que somnia, lluita i estima" i ha expressat la necessitat de "posar en valor el treball conjunt desenvolupat durant anys en el territori com a plataforma de construcció de respostes i alternatives a les necessitats de les persones i per enfortir la comunitat".

En representació de la resta d'entitats signants, Mari Pau Martínez (PES-Salesians Sant Boi), ha dit que "la renovació i ampliació d'aquest acord constitueix una nova empenta per créixer cooperativament i treballar pels valors de la justícia i la igualtat tot ampliant els espais de debat i convivència".

Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural 'Marianao Té Cor'L’any 2012 es va signar un primer acord que impulsava el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural 'Marianao Té Cor' al barri de Marianao fruit de la iniciativa de l'Obra Social ”la Caixa”,l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i entitats del teixit social.

L’any 2012 es va signar un primer acord que impulsava el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural 'Marianao Té Cor' al barri de Marianao fruit de la iniciativa de l'Obra Social ”la Caixa”,l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i entitats del teixit social.

L’avenç i consolidació d'aquest procés comunitari ha permès ara integrar-hi sis entitats locals més , que tenen un paper rellevant en el desenvolupament i enfortiment del projecte, en el qual treballen actualment més de 80 professionals.

Els objectius són millorar les condicions de vida al barri , crear espais de trobada veïnals, capacitar els actors locals per afrontar de manera autònoma els reptes de la convivència i prevenir situacions de conflictivitat.

Els resultats d'aquest treball han estat la realització d'un diagnòstic compartit del barri de Marianao i una programació comunitària que orienta i prioritza els projectes i activitats que s'han de dur a terme.

L'Espai de Relació Institucional s’emmarca en el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural que l’Obra Social ”la Caixa” impulsa des de l'any 2010 i que actualment es desenvolupa en 37 territoris de tot Espanya per tal de crear espais de trobada entre els veïns i fomentar la cohesió social i el diàleg intercultural.

El Projecte ICI neix de la necessitat d’afrontar una nova realitat derivada dels moviments migratoris de la nostra societat, que configuren ciutats cada cop més diverses que requereixen l’acció social en un nou context multicultural.

Entitats i institucions signants

Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Sant Boi, Consell Comarcal del Baix Llobregat, Benito Menni CASM, Associació La Semilla de Trigo, Associació DID, Associació Espai Lúdic, Tots som Santboians, Plataforma Social Sant Boi-Salesians Sant Jordi, Fundació Bancària 'La Caixa' i Fundació Marianao.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades